Vesteriselle motocrossin EM-kauden isoin pistepotti Espanjassa

(kuva: J-P Purtilo)

Matias Vesterinen keräsi kauden suurimman pistekasansa, kun motocrossin EM-sarjan kahdeksas osakilpailu ajettiin Espanjassa lauantaina. Imatran Moottorikerhon kuljettaja oli kahden erän yhteistuloksissa 14.

Italialaisen MGR-motocrosstiimin väreissä kilpaileva Matias Vesterinen sijoittui EMX250-luokan kummassakin erässä 15:ksi keräten yhteensä 12 pistettä, kun EM-pisteitä saa 20 ensimmäistä. Vesterinen on ajanut tällä kaudella neljä osakilpailua, sillä hän kilpaili välillä MM-sarjassa. Parhaimmillaan ruokolahtelainen oli sijoittunut erissä kahdesti 17:ksi ennen Espanjan-osakilpailua. Koko totuutta Vesterisen otteista aiempaa paremmat eräsijoitukset eivät kerro, sillä Madridin läheisyyteen kilpailupaikalle ”uskaltautui” vain 22 ajajaa. Aiemmissa osakilpailuissa osallistujamäärä on ollut jopa lähempänä 60:tta, joista 40 on päässyt karsinnasta eriin.

Vesterinen oli harjoituksissa 12:ksi ja aika-ajossa 15:ksi nopein Intu Xanadun (Arroyomolinos) radalla, joka oli rakennettu EM- ja sunnuntaista MM-osakilpailua varten vain sadan metrin päähän kauppakeskuksesta. Yleisöä ei tapahtumaan otettu koronaviruspandemian takia.

– Rata oli todella kovapohjainen, reikäinen ja urainen, mikä teki siitä vaikean ja erikoisen. En myöskään saanut pyöräni iskunvaimentimia toimimaan riittävän hyvin tälle radalle. Tästä huomasi taas sen, että tämänlaisia kisoja pitää vain ajaa enemmän ja myös päästä treenaamaan tämänlaisille radoille. Lisäksi minun sekä tiimini täytyy panostaa ”iskareiden” säätämiseen, Vesterinen pohjusti jo tulevaisuuttaan.

– En kauheasti mieti tämän kisan sijoituksia, vaan keskityn muihin asioihin. Kuskeja oli niin vähän, että pisteille oli sinänsä helppo ajaa. Kärki oli täälläkin tuttu ja kova, ja eroni heihin edellistä kisaa suurempi. Se on tärkeä vertailukohde, kun mietin, miten kisat sujuvat. Ajoni oli tasaista enkä kaatuillut, mikä oli positiivista. Tein myös muutaman ohituksen toisessa erässä.

Vesterinen on EM-sarjassa 31:tenä. Espanjan-osakilpailun väliin jättänyt Sipoon Moottorikerhon Emil Weckman on sijalla 35.

Vesterinen suuntasi kilpailun jälkeen Belgiaan, missä järjestetään EM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ensi lauantaina ja viimeinen osakilpailu sitä seuraavana tiistaina.

EM-osakilpailun voitti italialainen Mattia Guadagnini, joka on sarjassa toisena. Kärkipaikkaa pitää ranskalainen Thibault Benistant, joka oli Espanjassa toinen.