Vesterisellä paras vetonsa MM-motocrossissa Italiassa

Matias Vesterinen. Kuva: Jukka-Pekka Purtilo.

Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen löysi useita positiivisia puolia ajostaan, kun motocrossin MM-sarjan seitsemäs osakilpailu oli tauonnut Italian Faenzassa keskiviikkona. Vaikkei ruokolahtelainen onnistunut avaamaan pistetiliään, oli kyseessä hänen paras ajollinen suorituksensa ensimmäisellä MM-kaudellaan.

Vesterinen oli MX2-luokan erissä 23:s ja 24:s, kun 20 ensimmäistä kerää MM-pisteitä. Italialaista MGR-tiimiä edustava Vesterinen oli toisessa erässä kauden kovimmassa vauhdissaan oltuaan alussa parhaimmillaan mukana 16:nnen sijan taistelussa huolimatta siitä, että hän ajoi startissa päin lähtöpuomia. Harmillisesti avauskierrosten erinomainen vauhti ei kantanut suomalaisittain vaikealla, kovapintaisella ja urille sekä rei’ille kuluneella radalla. Vesterisen pyörän takajarru ”keitti” ja hän ajoi parisen kierrosta ilman jarrua. Epävarmuus jarrun toiminnasta teki ajamisesta varovaista isoja ja kovavauhtisia alamäkiä sisältäneellä radalla. Loppuerässä jarru toimi moitteetta.

– Pisteitä ei tosiaan tullut, mutta tämä oli selvästi paras päivänä näissä viidessä MM:ssä, mitä olen nyt ajanut. Tässä kisassa oli enemmän positiivista kuin muissa kisoissa yhteensä. Olin aika-ajossa 20:s, mikä oli kauden paras vetoni.  Lisäksi kärki ei tullut ensimmäisessä erässä kierroksella minusta ohi, mikä oli ensimmäinen kerta. En myöskään kaatunut päivän aikana. Ja olihan se toisen erän alun nousu huikea sen jälkeen, kun olin ajanut ihan oudosti päin puomia, Vesterinen listasi.

Samalla Faenzan radalla kilpailtiin myös sunnuntaina. Vesterinen tunsi tuolloin olonsa väsyneeksi viikon sairastelun ja sen jälkeisen, lähes viikon ajamattomuuden seurauksena. Hänen voimatasonsa ei ollut täysin normaali keskiviikkonakaan.

– Ohittelin muutamia kuskeja ensimmäisessä erässä ja taistelin loppuun asti. Tunsin kuitenkin oloni epätavallisen väsyneeksi, eli aivan kunnossa en ollut vieläkään. Vauhtia oli kyllä aiempaa enemmän, koska pysyin kärjen kanssa samalla kierroksella.

– Toisessa erässä ajoin väärällä tyylillä, koska käytin liikaa takajarrua, joka sitten keitti. Jarru ei toiminut pariin kierrokseen lainkaan enkä heti uskaltanut luottaa siihen, kun se jälleen alkoi toimia. Tipuin siinä useita sijoja, minkä takia ajofiilikseni vähän karkasi. Se alku kulki kuitenkin todella hyvin enkä edes tajunnut olleeni niin hyvillä pistesijoilla.

Vesterinen lentää Suomeen torstaina, vaikka MM-kausi jatkuukin Faenzassa sunnuntaina. MGR-tiimin ajoasu vaihtuu silloin Team Motopalvelun väreihin, kun Vesterinen lähtee hakemaan uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta kotiradalleen Imatralle. Hän on MX2-luokan SM-pisteissä toisena ennen sunnuntaista päätösosakilpailua. Kärjessä on Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskinen.

MX2-luokan MM-osakilpailun Faenzassa voitti ranskalainen Tom Vialle, joka vankisti MM-pistejohtoaan. Toiseksi sijoittui hänen maanmiehensä Maxime Renaux. Kolmas oli tanskalainen Thomas Kjer Olsen.

MXGP-luokan ykkönen oli espanjalainen Jorge Prado, jolle voitto oli ensimmäinen MM-sarjan pääluokassa. Kahdella edellisellä kaudella Prado juhli MX2-luokan maailmanmestaruutta. Jeffrey Herlings säilytti MM-johtonsa huolimatta siitä, että hollantilainen loukkaantui harjoituksissa eikä osallistunut eriin.

Koronaviruspandemian takia poikkeukselliseksi muotoutunut MM-kausi jatkuu kolmella osakilpailulla Italian Mantovassa 27. ja 30. syyskuuta sekä 4. lokakuuta. Vesterinen osallistuu niihin kaikkiin.

Tulokset
MX2-luokka, 7. MM-osakilpailu, Faenza, Italia, ke 9.9.2020
1. Tom Vialle, FRA, KTM, 50 pistettä
2. Maxime Renaux, FRA, Yamaha, 40p.
3. Thomas Kjer Olsen, DEN, Husqvarna, 38p.
4. Jago Geerts, BEL, Yamaha, 32p.
5. Jed Beaton, AUS, Husqvarna, 31p.
…26. Matias Vesterinen, FIN, KTM, 0p.

Kaikki tulokset

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus

Uusin numero