Vesterisellä paras terä kateissa MM-motocrossissa Italiassa

Matias Vesterinen. Kuva: MGR-tiimi.

Matias Vesterinen ei ollut täysin toipunut viikon kestäneestä sairastelustaan, kun motocrossin MM-kausi jatkui Italian Faenzassa sunnuntaina. Vasta ensimmäisiä MM-osakilpailujaan ajava Imatran Moottorikerhon edustaja ei yltänyt normaalille voimatasolleen eikä onnistunut avaamaan pistetiliään.

Italian Faenzassa järjestettiin sunnuntaina MM-sarjan kuudes osakilpailu, joka oli neljäs koronaviruspandemian keskeyttämän kauden uuden alun jälkeen. Yleisöä ei päästetty kilpailupaikalle ja koronatestaus pyöri aktiivisena kuljettajien sekä taustajoukkojen kohdalla. Myös Vesterinen testattiin perjantaina.

Vesterinen, 18, ajoi uransa neljännessä MM-osakilpailussa MX2-luokan aika-ajossa 29:ksi nopeimman ajan ja oli kilpaerissä 25:s sekä 26:s. MM-pisteitä saa 20 ensimmäistä. Ruokolahtelaisen paras terä oli kateissa, mihin syy löytyi aiemmasta, viikon kestäneestä sairastelusta sekä Italiaan matkustamisen aiheuttamasta ajoharjoitustauosta. Tuloksentekoa vaikeuttivat myös Vesterisen kaatumiset kummassakin erässä.

– Ajoin viikkoa aiemmin sunnuntaina SM-osakilpailun sairastelun jäljiltä voipuneena, ja tunsin oloni kipeäksi vielä maanantaina. Vaikka oloni paranikin koko tämän viikon ajan, voimia ei vain löytynyt riittävästi. Huomasin heti aika-ajossa, ettei kuntoni ole kauhean hyvä. Enkä sitten jaksanutkaan vetää kunnolla niitä kahta yli puolen tunnin mittaista kisaerää. MM-tasolla pitäisi pystyä vieläpä ajamaan kovaa yltääkseen pisteille, italialaisen MGR-tiimin Vesterinen kuvaili.

Toisen erän alkupuolella Vesterinen oli mukana taistelussa MM-pisteistä 20:nnen sijan tuntumassa ennen kaatumistaan.

– Ajoin yhdessä mutkassa ensimmäistä kertaa ulkolinjaa, mutta se olikin kasteltu ja eturenkaani lipsahti alta. Sitten olinkin aivan loppu. Kaaduin vielä uudestaan, minkä jälkeen ajelin maaliin. Rata oli toisessa erässä erityisen vaikea, ja siinä oli paljon kovettuneita uria sekä reikiä ja pattia.

MM-kausi jatkuu samalla Faenzan radalla ensi keskiviikkona ja sunnuntaina, mutta Vesterinen on mukana vain keskiviikkona. Sunnuntaina hän puolestaan taistelee Suomen mestaruudesta kauden viimeisessä SM-osakilpailussa kotiradallaan Imatralla. Vesterinen on MX2-luokan SM-pisteissä toisena.

– Koitan nyt syödä hyvin ja levätä kunnolla ennen keskiviikon kisaa, jotta olisin silloin mahdollisimman virkeä. Käyn myös kevyesti lenkillä ja palauttelen itseäni. Toivottavasti voimatasoni on parempi keskiviikkona. Aion ainakin yrittää tosissani.

MX2-luokan osakilpailun voitti ranskalainen Maxime Renaux. Toinen oli belgialainen Jago Geerts ennen ranskalaista Tom Viallea, joka johtaa MM-sarjaa niukasti ennen Geertsiä. MM-sarjaa kiertänyt toinen suomalaiskuljettaja, Tampereen Motocrossin Jere Haavisto ei ollut mukana.

MXGP-luokan osakilpailun ykkönen oli hollantilainen Jeffrey Herlings, joka johtaa MM-sarjaa.

Tulokset
MX2-luokka, 6. MM-osakilpailu, Faenza, Italia, su 6.9.2020
1. Maxime Renaux, FRA, Yamaha, 47 pistettä
2. Jago Geerts, BEL, Yamaha, 45p.
3. Tom Vialle, FRA, KTM, 40p.
4. Mathys Boisrame, FRA, Kawasaki, 38p.
5. Jed Beaton, AUS, Husqvarna, 30p.
…31. Matias Vesterinen, FIN, KTM, 0p.

Kaikki tulokset

(Teksti: Matias Vesterisen tiedotus)

Uusin numero