Vesterinen mielii voittoon ja palkintorahoille Tampereella

(kuva: J-P Purtilo)

Motocrossin SM-sarjan MX2-luokkaa johtava Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen haluaa jatkaa voittokulkuaan, kun kauden kolmas osakilpailu ajetaan Tampereella sunnuntaina. Palkintorahat tuovat bonusta Suomen fyysisesti raskaimman radan kilpailuun.

Vesterinen keräsi kuluvan kauden ensimmäisestä osakilpailusta toukokuussa neljänneksi eniten pisteitä, mikä ei hallitsevaa SM-hopeamitalistia tyydyttänyt. Toinen osakilpailu kuukausi sitten Siilinjärvellä toi voiton, jolla ruokolahtelainen nousi MX2-luokan SM-sarjan kärkeen.

Sunnuntaina ajetaan kolmas SM-osakilpailu Tampereen pohjoispuolella, Kaanaan Moottoriurheilukeskuksen hiekkaradalla. Tavallisesta Suomen mestaruussarjan kaavasta poiketen jaossa on myös palkintorahaa. MX2- ja MX1-luokkien parhaat jakavat vähintään 2500 euroa. Mikäli yleisön ennakkolippuja myydään viikonloppuun vähintään 2000 kappaletta, on kilpailuisäntä Tampereen Motocross ilmoittanut palkitsevansa kuljettajat yhteensä 5000 eurolla.

– Aion voittaa kisan ja totta kai hakea mahdollisimman paljon palkintorahaa, Team Motopalvelun kuljettaja Vesterinen heittää tavoitteistaan.

– Palkintorahoja ei ole Suomessa oikein jaossa eikä juuri muissakaan kisoissa, mitä olen ajanut. Raha tuo lisämotivaatiota, vaikkei sitä kisan aikana ajattelekaan. Rahaa sai Tampereella myös viime vuonna, ja olihan se mukavaa kisan jälkeen suunnata kotiin kakkossijan tuomien satasten kanssa.

SM-sarjassa toisena oleva, Heinolan Moottorikerhon Sampo Rainio on loukkaantuneena. Niin ikään voittotaistoon lukeutuvista kuljettajista, SM-pisteissä viidentenä oleva, Vantaan Moottorikerhon Kim Savaste ajaa puolestaan EM-osakilpailussa Hollannissa viikonloppuna. SM-sarjan kolmospaikan Orimattilan Moottorikerhon Mauno Nieminen ja nelossijan Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi ovat ennakolta vahvoja nimiä.

– Tulen varmaan ajamaan kisaa Maunon kanssa. Kasperille kyseessä on kotirata, mutten tiedä hänen vauhdistaan. Toivon ajavani kaikkia kovempaa.

– Tykkäsin radasta viime vuoden kisassa ja nytkin, kun olen käynyt Tampereella treenaamassa. Siellä on varmaan Suomen raskain rata, mutta uskon kyllä jaksavani ajaa hyvin näissäkin hellekeleissä.

Ennakkoliput Tampereen kilpailuun myy Lippu.fi: www.lippu.fi/eventseries/sml-sm-motocross-2951332. Pääsylipun hinta on sunnuntaille 14,99 euroa (3-12v., 5 euroa) ja lauantaille 10 euroa (3-12v., 5 euroa).

Kilpailupaikalla liput lauantaina 20 euroa (3-12v., 10 euroa) ja sunnuntaina 25 euroa (3-12v., 15 euroa).

Vauhtia haettu harjoituksissa

Vesterinen kilpaili viime vuonna Suomen lisäksi EM- ja MM-sarjoissa. Hänen oli määrä osallistua myös tämän kauden EM-sarjan avaukseen Iso-Britanniassa juhannuksena ja olla mukana tänä viikonloppuna Hollannissa. Kansainvälisillä radoilla italialaista MGR-tiimiä edustava Vesterinen ei kuitenkaan ollut tyytyväinen otteisiinsa, joten hän keskittyi harjoittelemiseen sen sijaan, että olisi suunnannut kivikovaan EMX250-luokkaan.

– Minun oli pakko saada vauhtia takaisin, ja nyt sitä alkaa taas olla. Johdan kyllä SM-sarjaa, mutta vauhtini ei ollut kahdessa ensimmäisessä SM-osakilpailussa sitä mitä pitäisi. Siilinjärvellä kulki paremmin, kun voitin, mutta silti. Lisäksi alkukauden pikkukisat Italiassa ja Italian mestaruussarjan osakilpailu menivät heikosti. Ei ollut järkeä lähteä EM:iin, missä vauhtini ei vain olisi riittänyt hyville sijoille.

Vesterinen harjoitteli kevättalvella Italiassa selkeästi hitaamman MGR-tiimitoverinsa kanssa, minkä hän uskoo olleen huono asia. Vuosi sitten hänellä oli harjoituksissa vastassa aina hänen kanssaan samantasoinen tiimikaveri, joten yritystä riitti.

Viime viikkojen aikana Vesterinen on harjoitellut useamman kerran Suomessa Lohjan Seudun Moottorikerhon Emil Silanderin kanssa. Hän on MX1-luokan SM-sarjassa kolmantena ja MX2-luokan Suomen mestari kaudelta 2019.

– En tottunut keväällä puristamaan ja ajamaan tehokkaalla rytmillä hitaamman treenikaverin kanssa. Nyt olen välillä harjoitellut Silanderin kanssa, ja tekeminen on ollut aivan erilaista. Olen saanut häneltä vetoapua, Vesterinen kiittelee.

Tampereella ajetaan sunnuntaina MX1- ja MX2-luokkien sekä alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan SM-sarjan kolmas osakilpailu. Radalla nähdään myös alle 20-vuotiaat MXJ-luokkalaiset kolmannessa Suomen Cup -osakilpailussaan. Vesterisen tavoin Imatran Moottorikerhoa ja Team Motopalvelua edustava Viljo Hälvä on MXJ:n pisteissä kahdeksantena.

Sunnuntain kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelussa: www.ruutu.fi/ohjelmat/sm-motocross.

Lauantaina Tampereella ajetaan naisten, veteraanien ja 125-kuutioisten pyörien kuljettajien Suomen Cupin kolmas osakilpailu sekä nelipyöräisten MX-Quad-luokan SM- ja veteraanien Suomen Cup -osakilpailu.

SML SM-motocross, osakilpailu 3/6, Tampere la-su 17.-18.7.2021

Tampereen Motocross ry.

www.tammc.com

www.facebook.com/tampereenmotocross

www.facebook.com/events/554194562630680

Kaanaan Moottoriurheilukeskus, Moottorikeskuksenhaara 105, 34270 Tampere.

Lisätiedot ja lähtöluettelo

https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicEvents

Live-stream

Ruutu+

www.ruutu.fi

www.ruutu.fi/ohjelmat/sm-motocross

SML SM-motocross 2021

22.-23.5.2021 Karkkila

12.-13.6. Siilinjärvi

17.-18.7. Tampere

31.7.-1.8. Orimattila

14.-15.8. Alavus

4.-5.9. Vantaa

Kerhojoukkueet 18.-19.9. Hyvinkää

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus

Uusin numero