Vesa Kallion voittopäätös piti

Aika-ajot eivät menneet Kallion osalta täysin nappiin, sillä lauantaille suunniteltu Superpole aika-ajokilpailu jätettiin sateen takia ajamatta. Kallion tähtäin oli nimenomaan Superpolessa, eikä mies pitänyt aika-ajoissa sellaista kiirettä kuin olisi ehkä pitänyt.

Superpolessa aika-ajojen nopeimmat kuljettajat ajavat radalla yksitellen, ensin yhden lämmittelykierroksen ja sitten yhden nopean kierroksen. Heidän osaltaan kilpailun lopullinen lähtöruutu määräytyy tämän yhden kierroksen ajan perusteella.

Koska Superpole jätettiin ajamatta, starttasi Kallio sunnuntain kisaan viidennestä lähtöruudusta. Hän onnistui nousemaan kärkipaikalle, mutta pian kilpailu jouduttiin keskeyttämään sateen takia.

Sadekelin uusintastartin jälkeen Kallio karkasi taas kärkeen jo heti ensimmäisissä mutkissa ja pystyi pikkuhiljaa kasvattamaan eroa muihin. Puolivälin jälkeen valkeakoskelainen pystyi jo tarkkailemaan tilannetta ja hiljentämään vauhtiaan. Lopulta Kallio voitti kilpailun yli kolmen ja puolen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Eeki Kupariseen.

Voitto oli tärkeä koko Kallio Racingin Superbike-tiimille ja Kallio iloitsikin suuresti voitostaan.

– Meillä on ollut alkukaudesta huonoa tuuria, joten Motoparkin kisaan lähdettäessä olin päättänyt, että voitosta on pystyttävä taistelemaan kelistä huolimatta. Pito oli hyvä jo lämmittelykierroksen perusteella, joten tiesin olevani vahvoilla.

– Tiimi on tehnyt kovasti töitä ja olemme saaneet monia ongelmia ratkottua, joten tämä oli erityisen hyvä palkinto koko Superbike-tiimillemme, Kallio kiitteli.

Motoparkin voiton ansiosta Kallio nousi SM-pisteissä toiseksi. SM-sarjaa johtaa Eeki Kuparinen 19 pisteen erolla Kallioon.

SM-sarja jatkuu kesä-heinäkuun vaihteessa Kemoran radalla Vetelissä.
 

Uusin numero