Vesa Kallion käsi ei kestänyt

Tiimin viikonloppua varjostivat ongelmat niin KTM-pyörän tekniikkapuolella kuin kuljettajan, Vesa Kallion fysiikassakin.

Ongelmat alkoivat perjantain harjoituksissa, kun pyörässä ilmeni moottoriongelmia. Tiimi joutui jättämään yhden harjoituksen väliin ja mekaanikot saivat työskennellä yömyöhään saakka, jotta pyörä saatiin ajokuntoon lauantain aika-ajoja varten.

Aika-ajoissa Vesa Kallion nopein kierrosaika riitti lähtöruutuun 15.

Sunnuntaina ajettiin tuttuun tapaan kaksi kisalähtöä, joista ensimmäisessä Kallio otti huonon startin, mutta onnistui kuitenkin nousemaan kymmenisen pykälää ylöspäin, ollen lopputuloksissa 11:s.

Iltapäivän toinen kisa sujui heikommin. Ensimmäisen kisan raskas puristus oli tehnyt tehtävänsä ja tammikuussa leikatusta kädestä loppuivat voimat lähes kokonaan.

Ajamisesta ei tahtonut tulla oikein mitään, mutta sisukas valkeakoskelainen kuitenkin taisteli kisan loppuun saakka ja oli lopulta 19:s.

Oman tallinsa tiimipäällikkönä ja kuljettajana toimiva Kallio oli arvatenkin pettynyt kauden avaukseen ja myönsi olleensa liian optimistinen käden kuntoutumisen suhteen:

– Kaatumisvamman vuoksi leikattu käsi ei missään vaiheessa tuntunut hyvältä, eikä sen liikkuvuus edelleenkään ole normaalitasolla ahkerasta kuntoutuksesta ja jumppaamisesta huolimatta.

– Nyt tiimillä on edessään vaikeita päätöksiä kauden kisaohjelman uudelleenorganisoinnin suhteen. Näyttää vahvasti siltä, että ainakin pari seuraavaa tiivistahtisen IDM-sarjan kisaa on jätettävä väliin ja annettava aikaa käden kuntoutumiselle, Vesa arveli.

Kallio Racingin tarkoituksena on ajaa tällä kaudella sekä IDM-sarjan kisoja että Road Racingin SM-sarjan kisoja. Kotoinen SM-sarja starttaa Jurvan Botniaringin radalta 29. toukokuuta.

Uusin numero