Vesa Kalliolle voitto vaikean viikonlopun päätteeksi

Superbike-luokan kilpailu kulki Kallion komennossa ja hän ylitti maalilinjan viitisen sekuntia ennen Henri Taipaletta ja Topi Haaralaa.

Kallio oli jälleen ennätysvauhdissa, kun valkeakoskelainen paineli useamman kerran alle vanhan rataennätyksen. Kemoran radan uusi rataennätys kirjataan nyt Kallion toimesta lukemin 1.07,913.

– Tuloksen kannalta sujui hienosti, mutta muuten tämä oli vaikea ja epäonninen kisaviikonloppu meidän koko tiimille, Vesa Kallio kertasi.

– Lauantain aika-ajossa kaaduin ja ykköspyöräni meni lunastuskuntoon. Kuski selvisi pienillä ruhjeilla ja kipeällä takamuksella.

– Sunnuntain kisassa käytin viimevuotista KTM RC8-mallia. Pyörän ajettavuus oli hyvällä tasolla, mutta hieman jouduin antamaan tasoitusta moottorin tehossa, Kallio jatkoi.

KTM Kallio Racing -tiimin Kimmo Kesti ajoi Vesan voittamassa kilpailussa sijalle 11. Kesti oli viikonlopun aikana hyvässä vauhdissa, mutta kilpailun lopulla hän menetti muutaman sijoituksen kytkinongelman takia.

Tiimin juniorikuljettaja Joakim Niemi oli kaikkein epäonnisin. 125-kuutioisten luokassa ajava Niemi kaatui perjantain harjoituksissa. Aivotärähdyksen jäljiltä lääkäri ei antanut nuorukaiselle ajolupaa viikonlopun kilpailuun.

SM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Alastaron radalla.

Uusin numero