Vesa Kallio jatkaa voittokulkuaan

Kallio kaasutteli selkeään voittoon Nordic Superstock 600-luokassa ja koppasi niukalla erolla myös isoimman, Nordic Superbike-luokan ykköstilan. Moto3-luokan voiton korjasi tanskalaispilotti Emil Pedersen sarjajohtaja Felix Nässin nenän edestä. Sivuvaunullisten voittoon kaahasi hallitseva mestaripari Tapio Mustonen/Kim Friman.

Nordic Superbike-luokan kilpailu oli tiukka, sillä Kallion voittomarginaali kipusi vain hivenen toiselle sekunnille. Kamppailu olisi voinut olla tiukempikin ellei norjalaispilotti Norvald Haaland olisi saanut unelmastarttia ja pystynyt peittelemään kakkospaikalla takana tulevien ohitusyrityksiä. Konneveden Kari Vehniäinen oli lopulta kilpailun kakkonen ja Sami Penna kolmas.

– Ei minun startti huono ollut, mutta toisten oli parempi, sanaili pitkään norjalaisen kannoilla ajanut Sami Penna.

– Norski ajoi alussa todella hyvin, enkä löytänyt rakoa ohitukseen, valitteli kolmanneksi ajanut nokialainen.

– Minulla oli jarruongelmia ja Vehniäinen tunki väkisin meistä molemmista ohi takamutkan jarrussa. Saatiin sen jälkeen Vesaa kiinni, mutta matka loppui kesken, kuvaili Penna kakkospaikan ratkaissutta tilannetta.

Kuussatasissakin Kallio karkasi omille teilleen jo heti alussa ja kaasutteli tilannetta tarkkaillen selvään voittoon. 17-vuotias naantalilainen Valter Patronen sijoittui avausviikonlopun tapaan kilpailussa toiseksi lähes seitsemän sekuntia valkeakoskelaisen perässä. Forssan Moottoriseuraa edustava Joel Vinnikainen kiilasi kolmanneksi kivuten ensimmäistä kertaa urallaan SM-kisan palkintopallille. Kisan kakkonen tunnusti Kallion paremmakseen.

– En pysynyt Vesan kyydissä. Jäin alussa puoli sekuntia kierroksella, enkä enää lopussa edes yrittänyt häntä tavoittaa. Varmistin hyvät pisteet, tuumaili naantalilainen.

Tanskan Emil Pedersen pilasi suomalaisjuhlat pienimmässä SM luokassa Moto kolmosissa. Tanskalainen kukisti niukasti sarjajohtaja Felix Nässin. Sami Laaksonen ajoi kolmanneksi. Vierasvoitto oli lähellä myös sivuvaunuissa, sillä kolmipyöräiusten hallitseva Suomenmestaripari tapio Mustonen/Kim Friman kukistivat eestilaispari Pärm/Kuutin vain kahdella kymmenyksellä.

Ratamoottoripyöräily SM-sarja 2/6 kilpailuviikonloppu Alastaro lauantai tulokset:
Luokka Moto3:
1. Emil Pedersen Tanska Honda 11:42.375, 2. Felix Nässi HelRC Honda +1.001, 3. Sami Laaksonen HelRC Honda 7.239, 4. Patrik Pulkkinen HelRC Honda +9.999, 5. Aslan Hasn HelRC Moriwaki +10.224