Vertailu: neljä A2-luokan erilaista vaihtoehtoa

A2-ajokortilla ajettavaksi sopivien moottoripyörien valikoima on laaja ja sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Mutta kuinka eri tyyppiset aloittelijaluokan pyörät poikkeavat toisistaan? Otimme vertailuun neljä erilaista A2-konseptia. Vertailussa on mukana sportti (Yamaha R3), retro (Royal Enfield GT 650), adventure (KTM 390 Adventure) ja yleispyörä (Honda CB500F). Aloittelevat kuljettajat löytävät varmasti omaa suosikkikonseptiaan vastaavan pyörän, joka täyttää ajokorttiluokan vaatimukset, enintään 35 kilowattia (48 hv) ja viisi kiloa painoa kilowattia kohti. Monet aloittelevat motoristit eivät kuitenkaan tiedä, minkä tyyppisen moottoripyörän he haluaisivat, ja jokaisella konseptilla on hyvät ja huonot puolensa. 

Honda CB500F on malliesimerkki onnistuneesta yleispyörästä. Hondalla ei ole heikkouksia, se on konstailematon ja eloisa nakupyörä. Moottori on pirteä, jousitus hyvä ja hinta kohtuullinen.

KTM 390 Adventure on luokassaan hyvin varusteltu. Pieni adventure houkuttelee mahdollisuudella seikkailuihin mutta jarrujen ja moottorin hienostuneisuudessa on toivomisen varaa.

Royal Enfield Continental GT 650 on tauon jälkeen saatavilla nyt myös Suomessa. Se surffailee rennosti väännöllään ja pitää rauhallisesta menosta. Ajettavuudeltaan se on muita jäljessä, mutta lumoaa rauhallisuudellaan.

Yamaha R3 tarjoilee racing-fiilistä maantielle. Sporttisessa ajossa R3 tuo puhdasta mutka-ajon autuutta. Kohtuullisen ergonomian ansiosta pidemmätkään siivut eivät ole kidutusta. Olisipa voimaa vain hieman enemmän.

Lue koko nelikon vertailu Biken numerosta 5/2022. Lehti on juuri saatu painoon ja se ilmestyy 28.4.2022

Uusin numero