Venäjä mestariksi, Suomi viides

Kilpailun kulku oli ennalta arvattavissa, Venäjä dominoi ja Ruotsi tuli selkeästi toisena. Kolmannesta sijasta kamppailivat tasaväkisesti Itävalta ja Saksa, lopulta Itävalta nappasi pronssia neljän pisteen erolla Saksaan. Saksan joukkueessa sattui ikävä episodi ensimmäisen päivän aikana, joukkuekaverit Max Niedermaier ja Hans Weber ajoivat yhteen ja menettivät näin arvokkaita pisteitä pronssikamppailussa. Kyse oli joka tapauksessa joukkuekilpailusta, ei henkilökohtaisesta menetyksestä. 

Neljän kärjen takana kävivät omaa taistelua Suomi, Kazakhstan ja Tšekki. Suomen joukkueen saalisti ensimmäisenä päivänä 12 pistettä, niistä kahdeksan ajoi Matti Isoaho ja loput Tomi Tani. Matti ajoi myös kaksi erävoittoa, joka on aina maailmanmestaruuskilpailussa hatunnoston arvoinen suoritus. Toisena päivänä joukkue ajoi samoin 12 pistettä, ja lopputulos sija viisi, yhteensä 24 pisteellä.

– Kisa oli todella kova, ainakin itselleni. Kaikki erät olivat tiukkaa taistelua. Matti ajoi hyvin, etenkin ensimmäisenä päivänä. Meillä oli hyvä porukka koossa ja tunnelma hyvä, kommentoi joukkueen kapteeni Tani.

– Hyvillä fiiliksillä mentiin kilpailuun, oli hienoa saada Tani takaisin radalle ja edustustehtäviin. Me lähdettiin kilpailuun hyvällä tiimihengellä ilman mitään ennakko-odotuksia. Matti ajoi varsinkin lauantaina hienosti, hän ylsi taistelemaan GP-kuskeja vastaan pisteistä. Olen ylpeä tästä joukkueesta, kertoi joukkueenjohtaja Vepsäläinen.

Jääspeedway-kausi jatkuu edelleen. Ensi viikonloppuna ajetaan Kauhajoella SM-finaali, jonne myös Venäjällä kiertäneet kuskimme saapuvat. Kauden kovin kotimainen kilpailu alkaa kello 12.00 Suupohjan Moottoristadionilla. Jääspeedway on parasta paikan päällä.

 

Uusin numero