Vehniäisen vuoro voittaa

Kilpailullisesti päivä oli onnistunut, sillä jokaisessa SM-startissa voittaja sai tehdä täyden päivätyön.

Moto3-luokassa Peter Paloranta jatkoi voittamista, mutta Nordic Superstock 600-luokassa ykköspytyn koppasi Ville Valtonen ja Nordic Superbikessä Kari Vehniäinen. Sivuvaunuissa virolaispari Eero Pärm/Mairon Meius jatkoi dominointiaan.

Kemoran kisaviikonloppu meni Superbike-luokassa Kari Vehniäisen ja Sami Pennan osalta 1-1. Sarjassa konneveteläinen on niskan päällä voitoin 3-1. Kauden ainoa Veteli visiitti toi mestaruuskamppailuun uuden kasvon, sillä molempina päivinä kolmoseksi ajanut Tapio Pirilä ilmoittautui täysillä mukaan kärkikolmikkoon.

Sunnuntain 18 kierroksinen kilpailu oli toisinto lauantailta, paitsi siinä suhteessa, että Vehniäinen voitti ja voitollinen ohitus tapahtui juuri siinä missä Penna sen pelkäsi tapahtuvan. Superbike B-luokan ykköseksi ajoi lauantain tapaan Olli Immonen.

– Pääsuoran päässä tuikkasin sisältä ohi. Sitähän Sami pelkäsi, naureskeli Vehniäinen maalissa.

– Seuraava kisa ajetaankin sitten Sami kotiradalla. Hän on siellä nopea, uumoili konneveteläinen kääntäen katseensa tulevaan.

Pennakin hymähteli Vehniäisen ohitukselle ja valitteli säätöongelmia.

– Siinä se meni ohi, mitä pelkäsinkin. Etupää tahtoi lipsua. Warmupissa oli hyvä setti, mutta mentiin vielä parantamaan ja se menikin väärään suuntaan, marmatti pettynyt Penna.

Kisaviikonlopun molemmissa starteissa kärkikaksikkoa hiillostanut Pirilä missasi startin.

– Startti oli niin huono, etten vissiin koskaan ole noin huonosti startannut. Puristin sitten kaverit kiinni, mutta ohi ei ollut vieläkään asiaa, kommentoi Pirilä.

Vehniäinen johtaa sarjaa kahden kisaviikonlopun ja neljän kisastartin jälkeen. Penna on toisena ja Pirilä kolmantena.

Kuussatasissa tiukkaa

Kuussatasten kilpailu oli myös tiukka.

Joel Vikkikainen veti alussa viisimiehistä ryhmää, joka kasvoi kisan puolivälissä yhdellä naisella, kun Kirsi Kainulainen kiri porukan kiinni. "Kike" kuitenkin ahnehti itsensä soralle ja kamppailu voitosta käytiin miesten kesken.

Ville Valtonen ratkaisi pelin muutama kierros ennen maalia. Aki Valkila oli kakkonen ja Vinnikainen kolmas. Sarjakärki Ville Kandelin johti vielä kaksi kierrosta ennen ruutulippua, mutta tippui lopulta viidenneksi. Supersport 600 B-luokan voitti lauantain tapaan Henri Ukonaho.

Kotkalaispilotti Valtonen löysi yön aikana "latolöytöönsä" uudet asetukset ja näytti IDM-sarjan vauhtia.

– Usko tai älä, mutta yksin olisin ajanut paljon nopeampia kierroksia, vakuutteli Valtonen ja muisteli kisan ratkaisupaikkoja.

– Minulla oli paikka tiedossa. Paluusuoran jarrussa piti iskeä, mutta tilanne tulikin aikaisemmin toisessa paikassa. Pääsuoran päässä menin kaikista kolmesta kerralla ohi.

Superstock 600-luokan sarjaa johtaa Kandelin ennen Valkilaa ja Niemistä.

Paloranta voitti Moto kolmoset lauantain tapaan vankistaen sarjajohtoaan. Moriwakilla matkassa ollut Peetu Paavilainen piti varkautelaisen tiukilla aina viimeiselle kierrokselle, jolloin Paloranta käytti tehoylivoimansa ja jätti junnun kakkoseksi. Vili Virtanen täydensi kärkikolmikon.

Sivuvaunuissa hallitsena mestaripari Pärm/Meius ei antanut haastajille mahdollisuuksia, vaikka sarakakkonen, Markku Artiola/Joonas Salu kävivätkin kertaalleen johdossa.

Virolaisparin voittomarginaali oli lopulta karvan päälle 10 sekuntia. Kolmanneksi sijoittunut kaksikko Pasi Vepsä/Pasi Ruponen jäi voittajalle reilun kierroksen. Pärm/Meius johtaa sarjaa maksimipistein.

Ratamoottoripyöräily SM-sarja 2. kisaviikonloppu, sunnuntain tulokset:
Moto3:

1. Peter Paloranta, VRT, Honda 20:15.303, 2. Peetu Paavilainen, KarMK, Moriwaki +0.140 jäljessä, 3. Vili Virtanen, HelRC, Moriwaki, +23.341.
Tilanne sarjassa:
1. Paloranta 90, 2. Felix Nässi 50, 3. Paavilainen 40.

Nordic Superstock 600:
1. Ville Valtonen, KarMK, Kawasaki 21:31.449, 2. Aki Valkila, HelRC, Kawasaki +1:417, 3. Joel Vinnikainen, FMS, Yamaha +3.031, 4. Ilari Nieminen, PeiMK, Triumph +3.458, 5. Ville Kandelin WCRC, Triumph +4.191.
1. Kandelin 65, 2. Valkila 55, 3. Nieminen 51.

Supersport B:
1. Henri Ukonaho, MP-Tuki, Kawasaki 22:13.687, 2. Markku Romppainen, HelRC, Yamaha, 3. Mikko Uski, IMK, Honda.

Nordic Superbike:
1. Kari Vehniäinen, KonnMK, BMW 20:44.446, 2. Sami penna, MC-Muoviluoti, BMW +2.974, 3. Tapio Pirilä, MC-Muoviluoti, BMW +3.760, 4. Mika Hautala, HelRC, Suzuki +18.472, 5. Topi Torpakko, JMU, BMW +28.204.
1. Vehniäinen 95, 2. Penna 85, 3. Pirilä 64.

Superbike B:
1. Olli Immonen, MC-Huhmari, BMW# 21:28.912, 2. Markus Veistola, JMU, Kawasaki, 3. Carl-Johan Källman, J-PMK, Suzuki.

Sivuvaunut:
1. Eero Pärm/Mairon Meius, Eesti, Suzuki 19:52.787, 2. Markku Artiola/Joonas Salu, IMK, ASR-Yamaha +10.843, 3. Pasi Vepsä/Pasi Ruponen, KiteeMC, Yamaha + 1k.