Vehniäinen triplamestari!

Vehniäinen asetti jääradan kauden tavoitteeksi Suomen mestaruuden kaikissa luokissa. Päätöskisaan lähdettiin ainakin yleisön kannalta erinomaisissa asetelmissa, sillä Kallio ja Vehniäinen olivat Petäjäveden kisan jälkeen JR2-luokassa tasapisteissä. Wehnä oli käytännössä varmistanut mestaruudet jo kahdessa muussa luokassa.

Konneveden yleisö saikin koko rahalla vastinetta, sillä JR2-luokan mestaruus ratkaistiin parhaalla mahdollisella tavalla: Vesa Kallio johti lähtöä viimeisen kierroksen toiseksi viimeiseen mutkaan asti, jolloin hänellä luisui mutka aavistuksen verran leveäksi, ja Kari Vehniäinen käytti tarjotun tilaisuuden, tuuppasi kärkeen ja voitti lähdön sekä kolmannen mestaruuden muutamalla sekunnin kymmenyksellä.

Vesa Kallio kommentoi heti tuoreeltaan kisalähdön jälkeen, että yritti kaikkensa ja sanomattakin on selvää, että mies kävi kisan jälkeen ”aika kierroksilla”. Eilisessä kisassa Kallion kisa keskeytyi JR3-luokassa kaatumiseen, mutta tänään molemmissa luokissa tuli hopeaa samoin kuin myös koko kauden saavutuksena.

Päätösviikonloppua paikanpäällä seurannut Biken entinen toimitusjohtaja Kari Salonen kuvasi Konneveden kisoja ”helvetin hienoiksi”. Yleisöä oli todella paljon ja järjestelyt toimivat erinomaisesti. Rataa aurattiin ja harjattiin niin ahkerasti, että loppuratkaisuihin eivät ainakaan olosuhteet vaikuttaneet. Viikonlopun aikana ei nähty vakavia loukkaantumisia, vaikka ambulanssia tarvittiin nytkin.

Vehniäinen oli tämän päivän kisaan ja koko kauteen erittäin tyytyväinen. Lue triplamestari Wehnän sekä useiden muiden jääratakuljettajan tuntemukset ja ajatukset kauden päättyessä seuraavasta Bike-lehdestä. Ja kuten meillä on tapana, heti tuoreeltaan heti kisastartin jälkeen, ennen kuin hiki ehtii kuivua ja ajatukset laimentumaan. Bike 04/2009, lehtipisteissä 19.3., tilaajilla jo päivää aikaisemmin.

Bike onnittelee Wehnää hattutempusta!

Epäviralliset tulokset:
JR1A
1. Kari Vehniäinen
2. Erkki Silvasti
3. Mikko Mononen

JR2A
1. Kari Vehniäinen
2. Vesa Kallio
3. Erkki Silvasti

JR3A
1. Kari Vehniäinen
2. Vesa Kallio
3. Erkki Silvasti

Avauskuva: Ville Häkkinen. Ratkaiseva mutka.

Uusin numero