Vehniäinen palasi mestarin ottein kärkeen Virtasalmella

Lauantaina uransa 22. Suomen mestaruuden jäärata mukaanluettuna varmistanut Vehniäinen kruunasi hyvin sujuneen kautensa siis voitolla 12 kierroksen startissa, jossa kakkoseksi jäänyt Sami Penna kuittasi SM-hopeaa ja kolmanneksi ajanut Tapio Pirilä pronssia.

Pronssista päätösstartissa kamppaillut Mika Hautala johti kilpailua, mutta menetti otteen mitalin syrjästä ajettuaan pitkäksi paluusuoran jarrussa.

Kuussatasten ykköseksi päräytti toista SM-kisaansa ajanut Ville Valtonen. Saksan IDM-sarjassa vaikuttava karhulalainen onnistui kahdesti keskeytetyssä kilpailussa kuromaan 0,056 sekunnin eron Joel Vinnikaiseen.

Kolmas päivän kilpailussa oli Aki Valkila varmistaen samalla itselleen SM-hopeaa. Vinnikainen jätettiin pronssille.

Nordic Superstock 600-luokan mestaruuden lauantaina varmistanut Ville Kandelin koki kilpailussa kovia. Turkulainen kaatui toiseksi viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa ja loukkaantui lievästi.

Kuussatasten B-luokan voitti Cup-mestari Henri Ukonaho. Kakkoseksi kaasutteli Suomen Cupissa kolmanneksi jätetty Marko Vuorio ja kolmas oli Cup-hopeamitalisti Mikko Uski.

Superbiken B-luokassakin kauden ykkönen kipusi päätöksessä ykköspallille. Cup-mestari Olli Immosen jälkeen hopeaa otti päivän kakkonen Teemu Koskinen.

Kuudenneksi sunnuntain startissa jäänyt Sami Vieltojärvi otti pronssia pisteen erolla päivän kolmoseen, Jere Lipposeen.

Ratamoottoripyöräily 6/6 SM-osakilpailu Virtasalmi:
Moto3-luokka, 8 kierrosta.

1. Felix Nässi, HelRC, Honda 12:35.373, 2. Peter Paloranta, VRT, Honda -0.500, 3. Peetu Paavilainen, KarMK, Moriwaki -22.759, 4. Vili Virtanen, HelRC, Moriwaki -26.875, 5. Mikko Jeminen, HelRC, Honda -44.019.
Sarjan lopputulokset:
1. Nässi 250, 2. Paloranta 250, 3. Virtanen 119. (Nässi saavutti tasapisteissä mestaruuden voitettuaan useamman osakilpailun kuin Paloranta).

Nordic Superstock 600, 8 kierrosta:
1. Ville Valtonen, KarMK, Yamaha 12:02.223, 2. Joel Vinnikainen, FMS, Yamaha -0.056, 3. Aki Valkila, HelRC, Kawasaki -7.712, 4. Ilari Nieminen, PeiMK, Triumph -9.686, 5. Aatu Valkeinen, WCRC, Honda -15.619.
1. Ville Kandelin, WCRC, Triumph 175, 2. Valkila 165, 3. Vinnikainen 159.

Nordic Superstock 600 B, 8 kierrosta:
1. Henri Ukonaho, MP-Tuki, Kawasaki 12:12.605, 2. Marko Vuorio, MP-Tuki, Yamaha -9.430, 3. Mikko Uski, IMK, Honda -21.645.
1. Ukonaho 232, 2. Uski 199, 3. Vuorio 139.

Nordic Superbike, 12 kierrosta
1. Kari Vehniäinen, KonnMK, BMW 17:21.647, 2. Sami Penna MC-Muoviluoti, BMW -1.605, 3. Tapio Pirilä, MC-Muoviluoti, BMW -5.812, 4. Mika Hautala, HelRC, Suzuki -10.214, 5. Jan Kopponen, HelRC, BMW -30.637.