Vazquez jahtaa avausvoittoaan Estorilissa

Aki Ajon johtaman suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajat lähtevät Estoriliin hyvistä asetelmista.
Jonas Folger on Qatarin ja Jerezin kisojen jälkeen 125-kuutioisten luokan MM-pisteissä toisena, Johann Zarco neljäntenä, Efren Vazquez viidentenä, Danny Kent seitsemäntenä ja Zulfahmi Khairuddin 15:ntenä.

– En tiedä, onko aika kypsä avausvoitolleni Portugalissa, mutta olen varma siitä, että kunnianhimoni ja motivaationi on nyt kenties korkeammalla kuin kenelläkään muulla. Teen kaikkeni saavuttaakseni paremman tuloksen kuin Qatarissa ja Jerezissä, julistaa Avant-AirAsia-Ajo -tiimin espanjalainen Derbi-kuljettaja Vazquez.
Bilbaosta kotoisin oleva Vazquez, 24, on taistellut kauden molemmissa osakilpailuissa podiumsijoituksista. Qatarissa hän ajoi neljänneksi ja Jerezissä yhdeksänneksi kaaduttuaan kolmannelta sijalta. Qatarissa Vazquez oli aika-ajossa kolmas ja Jerezissä neljäs.
– Tulokset olisivat voineet olla kovempia hieman paremmalla tuurilla, mutta olen tyytyväinen siihen kehitykseen, jonka olemme saavuttaneet tähän mennessä. Toki minulla on vielä oppimista tiimin työskentelytavasta ja uudesta pyörästä.
Estorilin teknisen, 4,2 kilometrin mittaisen radan ehdottomien suosikkiensa joukkoon nostava Vazquez on ajanut toistaiseksi urallaan parhaimmillaan kakkoseksi.
– Haluan voittaa urani ensimmäisen MM-osakilpailun tällä kaudella ja tehdä sen mielellään mahdollisimman nopeasti. Lähtökohtana on taistella jokaisessa kisassa vähintään podiumsijoituksesta, mutta kaikkein tärkeimpänä näen sittenkin sen, että kehityn koko ajan kuljettajana, muotoilee Vazquez.

Ajon tiimi tarjoaa siihen otollisen maaperän.
– Tämä on erittäin ammattimainen tiimi, jossa myös kuljettajan on tehtävä aina parhaansa. Työskentelytyyli tuo mieleeni ne ajat, jolloin olin Alberto Puigin johtamassa MotoGP-akatemiassa. Aki Ajolla on paljon kokemusta ja hän auttaa minua koko ajan kehittymään kuljettajana, sekä opettaa samalla yhä enemmän uudesta pyörästä. Hän on tuonut minulle myös paljon tyyneyttä ja itseluottamusta. Siirtyminen Ajon tiimin oli merkittävä askel urallani.
Viime vuonna MM-sarjassa viidenneksi sijoittunut Vazquez on oppinut hahmottamaan myös enemmän kokonaisuutta suomalaisen mestaritallin siipien suojissa.
– Avain menestykseen löytyy nimenomaan tiimin työskentelytavasta, johon minulla on 100-prosenttinen luottamus.
Vazquez ei näe niinkään sellaista yksittäistä osa-aluetta, jossa hänen tulisi parantaa erityisesti.
– Kokonaisuus on ratkaisevinta ja kuljettajan pitää pystyä analysoimaan koko ajan varsin kriittisestikin omaa tekemistään.

Vazquezin maanmies, Estorilin kisan voittoa puolustava Nicolas Terol johtaa piikkiluokan MM-sarjaa maksimipistein. Vazquez ei tosin suuremmin silmäile vastustajien suuntaan. Pääpaino on ja pysyy tiukasti omassa tekemisessä.
– Terol on ollut toistaiseksi vahvin kuljettaja, mutta meidän on vain työskenneltävä vieläkin kovemmin saavuttaaksemme hänen tasonsa.
Fyysisen kunnon ohella mentaalipuoltaan vahvistanut 160-senttinen ja 58-kiloinen Vazquez on harjoitellut Jereziä seuranneet kolme viikkoa vahvasti ollakseen tältäkin osin parhaassa mahdollisessa terässään Estorilissa.
– Olen pyöräillyt paljon, sekä pitänyt tuntumaa yllä ajamalla motocrossia ja supermotoa.
Portugalin GP käynnistyy perjantaina ajettavilla harjoituksilla. Piikkiluokan kisa käynnistyy sunnuntaina klo 16.30, eli päivän viimeisenä lähtönä.

Uusin numero