Vauhtia lähes 290 km/h – Mäkinen pudottautui jarrut kadottaneen pyörän kyydistä

– Lauantaista alkaen oli pientä tuskaa takarenkaan pidon kanssa mutta se oli pientä ”lopputulokseen”. Vielä kisan kolmannella kierroksella kaikki oli kunnossa, mutta sitten alkoi tapahtua. Niko sai tehtyä ohituksen Kuparisesta (Eeki) kierroksen 3 aikana ja oli juuri ohittamassa pääsuoran päässä seuraavaa kilpailijaa, kunnes jarruun tullessa Niko havaitsi, että etujarru ei toiminut lainkaan, kerrotaan tiimin tiedotteessa.

– Silmänräpäyksessä Niko työnsi pyörän eteenpäin ja pudottautui kyydistä n. 280-290 km/h vauhdista, onneksi. Siitä alkoi pitkä ja kivinen tie kohti ratavallia. Onneksi pyörä meni edellä ja Niko sai hienosti hallittua liukumisen.

– Puku (CDREAM), saappaat(DAYTONA), hanskat(ALPINESTARS) ja kypärä(HJC) hoitivat tehtävänsä ja Niko pääsi tosi vähällä, ruhjeita ympäri kehoa ja olkapää pois paikoiltaan. Ensiapu ratasairaalassa oli loistavaa ja tunnin hoidon jälkeen Niko käveli itse tiimin pilttuuseen.

Mäkinen siirtyy Suomessa tarkempiin jatkotutkimuksiin.

– Näitä sattuu mutta onneksi erittäin harvoin. Toivottavasti löytyy joku syy mitä ja miksi näin pääsi käymään, päättyy Niko Racingin tiedote.

Uusin numero