Vastakohtien päivä Vantaalla

Ensimmäiset erät ajettiin mainiossa säässä koko ajan kuivuvalla radalla, mutta kun tauon jälkeen laitettiin liikkeelle toiset erät, aukeni taivas Lavangon yllä.

Niinpä nuorison osalta Suomen Cupin erissä ajettiin sijoituksia ristiin rastiin. Yksi asia kuitenkin tuntuu pysyvän satoi tai paistoi, nimittäin Toni Erikssonin varmuus.

MX1-luokan päivän ensimmäinen erä oli Erikssonin näytöstä, hän paineli kärkeen lähtömutkassa ja alkoi tehdä sen jälkeen eroa muihin. Henric Stigell starttasi pikkuluokan pyörällä mainiosti kolmossijalla, mutta meni nurin jo neljännessä mutkassa ja tilanteessa Stigellin pyörän etujarru otti sen verran osumaa, että loppuerä oli tultava toimeen ilman sitä.

Juuso Matikainen ajoi aluksi kakkosena, mutta kymmenenen sijan tuntumasta startannut lainapyörällä ajanut Erki Kahro tuli takaa ja vei loppujen lopuksi kakkossijan ennen Matikaista, Niko Koskelaa ja Stigelliä.

Päivän viimeisenä ajetussa toisessa erässä rata oli hurjassa kunnossa. Se ei kuitenkaan Erikssonia näyttänyt haittaavan, hän otti ykköspaikan jo ensimmäisellä kierroksella ja pakeni taas muilta. Stigell tuli tällä kertaa lähdöstä maaliin renkaat kohti maanpintaa ja ohitti pitkään kakkosena ajaneen Riku Rouhiaisen neljänneksi viimeisellä kierroksella.

Rouhiaisen etumatka neloseksi ajaneeseen Miika Mäkiseen oli puolen minuutin luokkaa, kertaalleen kaatunut Kahro ahdisteli Mäkistä vielä viimeisellä kierroksella mutta eestiläinen joutui tyytymään viidenteen sijaan.

– Toinen erä oli vaikea, ajoin aluksi varsinkin tosi varovasti, rata oli paikoitellen todella liukas, erävoittaja Erikssonkin kertoili tuoreeltaan.

Ajamisen vaikeutta ei kuitenkaan sivusta seuraamalla voinut huomata, päin vastoin Erikssonin matka näytti etenevän kuin juna olosuhteista huolimatta. Erävoitoillaan Eriksson repi sarjan piste-etumatkansa jo 34:ään ennen Rouhiaista. Näin tavoite neljän lajin Suomen mestaruudesta etenee näiltä osin suunnitelmien mukaan.

SM-pistejohdossahan Eriksson on myös Supercrossissa, Cross Countryssä ja Endurossa. Pronssipaikkaa MX1-sarjassa pitää puolestaan kaikki SM-kisat tällä kaudella ajava Kahro.

14-18- vuotiaiden MXJ:n Suomen Cupin päivän ensimmäisessä erässä napsahti poikki Miro Sihvosen kolmen erävoiton putki. Kahdestaan kyljellään käynyt Sihvonen jätettiin erässä kymmenenneksi. Voittoon paineltiin kuitenkin taas 125-kuutioisella kaksitahtisella Karl-Robert Reiniken toimesta.

Jyri-Pekka Nurmonen ja Emil Silander puolustivat nelitahtisilla kilpailevien mainetta kakkos- ja kolmossijoilla.

Toisen erän kurassa Eetu Kuusisto johti kisaa viimeiselle kierrokselle asti, kunnes Sihvonen tuli ohi. Kuusisto pyörähteli vielä ylimääräisen piruettikuvionkin ohituksen jälkeen, mutta säilytti kakkossijansa niukasti ennen Jesse Pöhöä.

Sarjassa Vantaan Moottorikerhon nuoret pitävät kaksoisjohtoa, Joona Saari jatkaa sarjakakkosena 27:n pisteen päässä Sihvosesta. Sarjakolmoselle, Niclas Polsalle päivä oli haasteellinen, eräsijat 8. ja 13. eivät olleet lähelläkään alkukauden tasoa.

Alle 15-vuotiaiden junioreiden MXC/A Suomen Cupissa jatkettiin tuttuun tyyliin manselaiskomennossa. Joel Kolehmainen voitti ensimmäisen erän selkeästi ennen kertaalleen kaatunutta Jere Haavistoa. Kaksikko oli jälleen aivan suvereeni, kolmanneksi ajanut Valtteri Räsänen jäi Haavistosta reilun puolen minuutin päähän.

Toiseen erään junnut starttasivat sateen juuri alettua vielä lähes rutikuivalle radalle. Keli muuttui erän aikana lähes kaatosateeksi, joten jatkuvasti liukastuva ja muutenkin todella nopeasti muuttuva rata oli melkoinen haaste ajajille. Haavisto katseli Kolehmaisen selkää reilut kaksi kierrosta lähietäisyydeltä ja paineli sen jälkeen kärkeen radan tullessa koko ajan haasteellisemmaksi.

Kakkosena maaliin ajaneen Kolehmaisen jälkeen odoteltiikin sitten peräti reilu minuutti kunnes kolmantena ruutulipulle saapui Matias Murto.

Cup-mestaruudesta näyttäisi muodostuvan viime kauden tapaan Haaviston ja Kolehmaisen kisa, Haaviston piste-etumatka on nyt vaivaiset kaksi pinnaa. Sarjakolmosena oleva Juho Kaitanen on jäänyt 30:n pisteen päähän Kolehmaisesta.

Kauden avauserän voittanut Kim Savaste jatkaa edelleen manner-Euroopan radoilla, joten häntä ei nähty Vantaallakaan kilpailemassa.

Kauden seuraava motocross-SM-kisaviikonloppu ajetaan vasta 27.-28. heinäkuussa Karkkilassa. Juhannuksen jälkeen suomalainen motocross-kalenteri täyttyy MX-Liigan kisoilla, kauden kohokohdalla, Hyvinkään MM-kisalla sekä vielä sen jälkeen ajettavalla Siilinjärven Supercrossilla.

Täydelliset tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/912742

 

Uusin numero