Varkauden Ankkureille pariajon SM-hopeaa

Ankkurien Jesse Mustonen ja Niklas Säyriö

Speedwayn pariajon SM-finaali ajettiin Tampereella Kaanaan speedwayradalla. Varkaus Racing Teamin Ankkurit lähti puolustamaan mestaruutta kovalla triolla Jesse Mustonen, Niklas Säyriö ja Kasts Puodzuks. Porin Nopea Racing marssitti luunkovan vastuksen Timo Lahden johdolla.

Kilpailu oli juuri niin tiukka ja tasainen kuin ennakkoon ajateltiin. Kun kilpailun 21 erää oli ajettu, olivat Ankkurit ja Porin Nopea Racing tasapistein kärjessä. Molemmat olivat keränneet ajamistaan kuudesta erästä 27 pistettä. Mestaruus ratkaistiin hermoja kutkuttavassa uusintaerässä.

Ankkureilta uusintaan tuli Jesse ja Porilta Timo Lahti. Kun kaksi huippukuljettajaa ottaa mittaa toisistaan, startti on suuressa roolissa, jos kumpikaan ei virhettä tee. Lahti onnistui startissa rahtusen Jesseä paremmin. Uusintaerässä vauhti oli päivän kovinta, ajovirheitä ei tehty, joten Timo Lahti ajoi uusintaerän voittoon tiukan taistelun jälkeen. Näin mestaruus Poriin, Ankkureille SM-hopeaa.

– SM-mitali on aina SM-mitali. Vähän hopea tietysti kismittää. Ois voitu voittaakin, mutta ei tänään. Vähän startti nousi liikaa pystyyn, muuten oma ajo oli ihan hyvä. Tiimi toimi hyvin kaikilta osiltaan, niin kuin aina, kommentoi Jesse Mustonen kilpailua.

Tulokset:

1. Porin Nopea Racing 27+3 (Timo Lahti, Jooa Partanen, Timi Salonen)

2. Varkauden Ankkurit 27+2 (Jesse Mustonen 12, Kasts Puodzuks 11, Niklas Säyriö 4)

3. Haapajärven Kojootit 21 (Toni Hyyryläinen, Niilo Vuolas)

4. Porin Paholaiset 18 (Ricards Ansviesulis, Jere Lehtonen)

5. Team 360, Viro 13 (Markus Lill, Adam Seermaa)

6. Wasamat, Tampere 11 (Max Koivula, Aarni Heikkilä)

7. Red Barons, Tampere 9 (Topi Mustonen, Roope Mattson)

* Ankkurit Jesse Mustonen ja Niklas Säyriö kärjessä kilpailun neljännessä erässä. Podiumilla palkittuna kilpailun kolme parasta.

Kuvat Matias Hirsimäki.

Teksti Tomi Nevanperä

Uusin numero