Varaslähtö – suomalaistallin maailmanmestarilla sysimusta ilta Qatarin GP:ssä

Neljänteen ruutuun asettunut Zarco sortui Moto2-luokan startissa monien muiden tavoin varaslähtöön ja menestysmahdollisuudet murenivat siihen.

Varaslähdöstä mätkäistään varikon läpiajorangaistus, josta joutuivat vastaavasta syystä kisan alkupuolella kärsimään myös Sam Lowes, Alex Rins ja Marcel Schrötter.

Avauskierroksilla riitti muutenkin dramatiikkaa, kun paalupaikkamies Jonas Folger kaatui kärjestä. Kvartetti Zarco-Lowes-Rins-Folger lukeutuu luokan suurimpien mestarisuosikkien joukkoon.

MM-avauksen voitosta käytiin tiukka taistelu Mika Kallion kanssa myöhemmin tällä kaudella KTM:n MotoGP-luokan pyörää testaavan Thomas Lüthin ja suomalaisen viime vuoden Italtrans-tiimikaverin Franco Morbidellin välillä.

Kokenut Lüthi vei väännön 47 tuhannesosan turvin ja Morbidellikin innostui tuulettamaan kakkossijaansa – tosin turhaan.

Morbidelli ei tiennyt siinä vaiheessa, että myös hänelle, sekä Sandro Corteselle oli mätkäisty puolestaan 20 sekunnin aikasakko varaslähdön vuoksi. Tuo tieto tuli tuomaristolla vasta sen jälkeen, kun Zarco ja kumppanit olivat kurvailleet varikon kautta takaisin radalle.

Lüthin kanssa vaiherikkaan kisan podiumille kipusivat lopulta Luis Salom ja Simone Corsi. Morbidelli putosi penaltisekuntien seurauksena seitsemänneksi.

Zarco vuoli balsamia haavoilleen poimimalla Qatarista muutaman MM-pisteen päädyttyään sijalle 12.

– En tiedä, mitä tästä kisasta sanoisin, koska kaikki muuttui monien varaslähtöjen myötä. Kilpailun johdon oli vaikea päättää, ketä rankaistaan ja ketä ei. En ole eläissäni nähnyt noin paljon varaslähtöjä, ihmetteli tallipäällikkö Aki Ajo.

– Olen varma, että lähtövalosysteemiä tutkitaan, sillä nyt moni kuljettaja hermostui. Olen kuitenkin iloinen siitä, että Johann löysi vauhdin vielä kisan aikana. Hän oli todella nopea varsinkin viimeisillä kierroksilla, jatkoi Ajo.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Argentiinassa, josta matka nopealla aikataululla Austinin Circuit of the Americas-radalle.