Vantaan Moottorikerholle kovia vahvistuksia ensi kaudeksi

”Me haluamme luoda junnuille kerhon radoilla näkyviä ja tunnistettavia esikuvia sekä kasvattaa yhteisöllisyyttä yksilölajien sisällä”, kuvailee VMK:n varapuheenjohtaja Patrick Manner nyt toista vuotta nimettyä tiimiä.

”Meidän tavoite on se, että EM:n ja SM:n punaisia kilpiä hallitsevat kuskit ovat kaikki ainakin kerran samalla sarja-cross-puomilla kauden aikana – sellainen toiminta sai pikkujunnut innostumaan 80-luvulla ja saa edelleen”, Manner maalaa.

Leino paikkaa Hellstenin jättämää aukkoa – Rainio isänsä jalanjäljillä

“Jirin mukaantulo VMK:n perinteikkääseen enduro-ryhmään on meille iso asia kun Antin lopettaminen huipputasolla tuli vähän puskista”, sanoo VMK:n puheenjohtaja Pasi Jaatinen.

“Jiri on varmasti myös hyvä kirittäjä Katilan Jonnelle, Kärkkäisen Sannalle, Rantasen Jannelle, Mukkalan Jannelle, Hurrin Kimmolle ja meidän koko enduro-väelle. Ja kun kausi huipentuu vielä oman kerhon järjestämään joukkue SM:ään, niin nyt  saamme jalkeille tosi kilpailukykyisen kolmikon.”

Turusta kotoisin oleva ja Racing Bike Finland tiimissä enduron E2-luokassa ajava Leino sanoo, että Racing Biken ja VMK:n yhteistyön myötä siirtyminen VMK:hon oli luonteva askel.

“Kyllä mantsa-miehenä VMK:n erityisesti Salmisen Juhan arvostus on niin korkealla, että mustakeltaiseen paitaan pukeutuminen on kunnia asia.  Ja varmasti tulee enemmän ajettua Vantaalla niin crossia kuin enduroa nyt kun Racing Bike on Lavangossa”, sanoo Leino.

Motocrossissa C/A-luokkaa dominoinut Sampo Rainio puolestaan omalla tavallaan palaa juurilleen.

”Mun isä on kotoisin Vantaalta ihan vanhan Ruskeasannan radan läheltä. Se kertoo mulle aina tarinoita siitä, miten se meni metsän läpi Sannalle ajamaan Pehun, Koukin ja Iskin kanssa. Silloin VMK taisi olla vielä Tikkurilan Moottorikerho. Tosi kivalta tuntuu tulla samaan kerhoon Miron, Kimin, Robin, Teemun, Allun, Sakun, Eeliksen ja monien muiden kanssa. Odotan tosi paljon, että pääsen ajamaan kovia sarjoja ja EM:ää Lavankoon.”

Rainion kansainväliseen kilpailuohjelmaan kuuluu niin paljon kisoja, että Lavangon sijainti palvelee matkustamista, pyörien laittamista ja harjoittelua erittäin hyvin.

Eelis Viemerö, Joni Mäkelä  ja Teemu Lahtinen myös TOP TEAMIIN

Rainion ja Leinon lisäksi VMK nostaa TOP TEAMIIN omista kasvateistaan MX Liigassa 65 cc:ssä hyvin ajaneen ja nuorten maajoukkueeseen nousseen Eelis Viemerön, MXJ:tä ja MX kakkosta piikillä ajaneen Joni Mäkelän ja loukkaantumisen jälkeen MX2:n Suomen Mestaruutta tavoittelevan Teemu Lahtisen.

VMK TOP Team 2018 urheilijat

Motocross
Miro Sihvonen, Kim Savaste, Karl-Robert Reinike, Teemu Lahtinen, Joni Mäkelä, Aleksi Kurvinen, Sampo Rainio
Saku Mansikkamäki, Eelis Viemerö

Enduro
Sanna Kärkkäinen, Jiri Leino, Jonne Katila

Teksti: VMK Tiedotus

Uusin numero