Vantaan Moottorikerho motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestaruuteen

Vantaan Moottorikerhon Aleksi Kurvinen, Kim Savaste ja Miro Sihvonen ajoivat motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestaruuteen.

Vantaan Moottorikerho voitti motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestaruuden Heinolassa sunnuntaina. SM-hopeaa otti Tampereen Motocross ja -pronssia Sipoon Moottorikerho.

Kotimaisen kansallisen motocrossin kilpailukausi 2020 huipentui perinteiseen kerhojoukkueiden koitokseen Heinolassa. Vantaan Moottorikerhon ykkösjoukkue oli vahvin niin lauantain karsinnassa kuin varsinaisessa kilpailussa sunnuntaina vieden Suomen mestaruuden kolmikolla Aleksi Kurvinen, Kim Savaste ja Miro Sihvonen. Joukkueenjohtajana toimi Ludde Söderberg. MX1-luokan Suomen mestaruuden viikkoa aiemmin voittanut Savaste oli henkilökohtaisella tasolla kerhojoukkuekilpailun vahvin kuljettaja, sillä hän oli ykkönen kummassakin ajamassaan erässä.

– Joukkueen tulos oli tärkeintä ja voitto tuli selvällä erolla muihin. Sihvosta vaivasi edellisen viikonlopun olkapäävamma ja Kurvisella on ollut ajotaukoa, mutta silti hekin ajoivat erittäin hyvin, Savaste korosti joukkuetovereidensa suorituksia.

– Itselleni ajorytmin löytäminen oli hieman vaikeaa, koska rata kului aivan erilaiseksi kuin SM-sarjassa. Ei päivässäni ollut silti sen kummallisempaa. Ajoin vasta ensimmäisen joukkuekisani ja olihan tämä mestaruus makea kruunu jo saavuttamani henkilökohtaisen tittelin lisäksi. Mukava lisä päivässä oli se, että myös MX2-luokan SM-sarjan kärkikuskit jäivät taakseni.

SM-hopean Tampereen Motocrossin ykkösjoukkueelle ottivat Jere Haavisto, Tomi Siro ja Kasper Kangasniemi. SM-pronssia juhli Sipoon Moottorikerhon ykkösjoukkue, jonka jäseninä toimivat MX2-luokan Suomen mestari Kimi Koskinen sekä Emil Weckman ja Alexander Wiik.

Orimattilan Moottorikerhon ykkösjoukkue Nestori Tolvanen, Mauno Nieminen ja Joni Tuominen ajoi neljänneksi. Jämsän Seudun Moottorikerho oli viides joukkueella Peetu Juupaluoma, Eemil Pohjola ja Juho Kaitanen.

Viime vuoden Suomen mestari, Espoon Moottorikerho (EMK) kärsi takaiskun jo lauantaina, kun Teemu Makkonen loukkaantui karsintaerässään. Karsinnan silti läpäissyt EMK ajoi Emil Silanderin ja Roni Salinin voimin sunnuntaina sijoittuen vajaamiehisenä 16:ksi.

Vantaan Moottorikerho ykkönen myös alle 15-vuotiaissa

Alle 15-vuotiaiden kuljettajien MXC-luokkien kansallisen kerhojoukkuekilpailun voittoon ajoi Vantaan Moottorikerhon ykkösjoukkue, jossa kultaa juhlivat Matias Miettinen, Saku Mansikkamäki ja Eelis Viemerö. Hopeaa otti Sipoon Moottorikerhon ykkösjoukkue miehityksellä Arttu Sahlstén, Topias Reinikainen ja Eero Peippo. Pronssi matkasi Turun Moottorikerhon ykkösjoukkueelle Eino Pihlava, Aaro Menna ja Kimi Tammi.

Veteraanien voitto Riihimäelle, alle 12-vuotiaiden Helsinkiin

Jo lauantaina Heinolassa ajetuissa kansallisissa kerhojoukkuekilpailuissa veteraanien voiton vei Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla, jota edustivat Teijo Häkänen, Tero Koskinen ja Mika Karma. Hopean otti Vantaan Moottorikerho miehityksellä Sasu Ketonen, Janne Leander ja Janne Mukkala. Pronssia juhli Porin Moottorikerho kolmikolla Jari Nieminen, Markus Ritola ja Teemu Sundelin.

7-12-vuotiaiden lasten MX65-luokan kerhojoukkuekilpailu oli selvästi Helsingin Moottorikerhon ykkösjoukkueen heiniä. Joukkueessa kultaa juhlivat Okko Ollila, Onni Kämäri ja Mauno Keskikallio. Hopeasta käytiin tiukkaa taisto, sillä Etelä-Suomen Moottorikerhon ykkösjoukkue ja Kuopion Moottorikerho päätyivät tasapisteisiin. Keskinäisen järjestyksen ratkaisi paras ajettu eräsijoitus, minkä ansiosta kilpailun kakkossija meni Etelä-Suomen Moottorikerhon kolmikolle Valtteri Vilen, Jarre Onikki ja Eeka Laaksonen. Pronssin ottivat Kuopion Moottorikerhon Severi Hytönen, Leo Huuskonen ja Severi Lehmonen.

Kotimaisen motocrossin kansallinen kilpailukausi päättyi Heinolan viikonlopun myötä.

Tulokset

SML Motonet SM-Motocross kerhojoukkueet, Heinola, su 20.9.2020

Heinolan Moottorikerho ry.

SM-kerhojoukkueet

1. Vantaan Moottorikerho 1 (VMK 1), 19 pistettä
Aleksi Kurvinen, Kim Savaste, Miro Sihvonen, joukkueenjohtaja Jon Ludvig Söderberg
2. Tampereen Motocross 1 (TamMC 1), 27p.
Jere Haavisto, Tomi Siro, Kasper Kangasniemi, jj. Henry Ahola
3. Sipoon Moottorikerho 1 (SiMK 1), 28p.
Kimi Koskinen, Emil Weckman, Alexander Wiik, jj. Heidi Wiik
4. Orimattilan Moottorikerho 1 (OriMK 1), 45p.
Nestori Tolvanen, Mauno Nieminen, Joni Tuominen, jj. Mikko Kaasinen
5. Jämsän Seudun Moottorikerho (JSMK), 59p.
Peetu Juupaluoma, Eemil Pohjola, Juho Kaitanen, jj. Karoliina Hurskainen

MXC-kerhojoukkueet

1. VMK 1, 6p.
2. SiMK 1, 14p.
3. TMK 1, 17p.
4. HyMK 1, 17p.
5. VMK 2, 23p.

MXV-kerhojoukkueet

1. RiMPKK, 27p.
2. VMK, 38p.
3. PMK, 42p.
4. OriMK, 42p.
5. P-KMK, 46p.

MX65-kerhojoukkueet

1. HMK 1, 15p.
2. E-SMK 1, 34p.
3. KMK, 34p.
4. KarkMK 1, 49p.
5. TMK 1, 55p.

Teksti ja kuva: SM-motocross tiedotus

Uusin numero