Vanhojen pyörien Scramble & Trial -tapahtuma Erkylän Lukoilla

Hyvinkään Erkylän Lukot toimivat jo 20. Scramble & Trial –tapahtuman näyttämönä tulevana viikonloppuna. Mukaan on saatu todellisia pyöräharvinaisuuksia.

Tulevana viikonloppuna (24.-25.8.) pärähtää käyntiin Hyvinkään Erkylän Lukoilla jo 20. Scramble & Trial -tapahtuma, joka on vanhojen motocross-, trial- ja enduropyörien näytösajo ja näyttely. Aivan Hyvinkään lentokentän kupeessa sijaitseva Erkylän lukot ovat legendaarinen motocross-pyhättö, jossa ajettiin motocrossin MM-pisteistä peräti 20 kertaa, vuosina 1965 – 1985. Näistä 18 kertaa MM-pisteistä taisteltiin 250ksm:n luokassa ja kahdesti (1981 ja 1985) 125ksm:ssa.

Scramble & Trial-tapahtuman juhlavuonna on varikolla näytillä todellisia pyöräharvinaisuuksia, joista mainittakoon muun muassa Aarno Erolan Husqvarnan 500ksm:n nelitahtinen tehdastiimin täysiverinen kisapyörä vuodelta 1963. Samoin paikalla on hyvinkääläisen Juhani Hämäläisen itse 1960-luvulla rakentama motocrosspyörä, merkiltään ”Jupu”, rakentajansa mukaan. Hämäläinen rakensi pyörään rungon kokonaan itse ja kasasi moottorin, jousituksen muut osat parhaiksi katsomistaan sen aikaisista osista. Hämäläinen myös menestyi itse rakentamallaan pyörällä hyvin, ottaen 500ksm:n SM-hopeaa 1964.

Sramble & trial-tapahtuman ydinjärjestelyistä on koko tapahtuman historian vastannut sama Hyvinkään Moottorikerhon tehonelikko; Erkki Petäjä, Tero Lindholm, Hannu Oksanen ja Kai Uusitalo. Menneisiin tapahtumiin on ideoitu milloin maailman luokan kotimaisia ja ulkomaisia huippukuljettajia ja muuta oheistapahtumaa. Nyt pääosassa ovat vanhat pyöräharvinaisuudet, joita on myös trial- ja enduropyörissä motocrosspyörien lisäksi. Osalla niistä ajetaan ja osa on vain näytillä niiden harvinaisuuksien takia.

Lauantaina trial-miehet pääsevät pyörinee jaksoille kello 10 alkaen. Enduromiehet starttaavat pätkille klo 13. Sunnuntaina ensimmäinen näytösajo (ei kilpailu) starttaa klo 12. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Teksti: Hyvinkään Moottorikerho

Uusin numero