Vanhaa ja uutta MP-taidon trialin SM-avauksessa Vuohimäessä

Uutta Vuohimäessä oli ns. Superjakso. Normaalisti ajettiin 3×8 jaksoa ja sen jälkeen kaikki luokat vuorollaan kerran jakson 9. Superjakso houkutteli paikalle todennäköisesti ennätysyleisön, joka oli tyytyväinen näkemäänsä. Jakso oli rakennettu hienosti ja eri luokissa ajaneet kuskit pystyivät esittämään parastaan. Varmasti kannatettava kokeilu.

Timo Myöhästä ei voi enää sanoa uudeksi, mutta kylläkin tuoreeksi. Myöhänen aloitti MM-kauden viikkoa aikaisemmin Japanissa hienoilla sijoituksilla viides ja neljäs. Vuohimäen jaksopaikat olivat vielä osittain jäässä ja lumessa. Siksi perinteisiä kivikkoja ei ajettu.

– Odottelin kyllä enemmän teknisiä jaksoja, mutta minkäs tuolle talvelle voi. Ajoin tänään huonosti, etenkin tasaisilla kohdilla otetut ykköset harmittavat. En lähde ensi viikon PM-kisaan Norjaan. Meidän piti tehdä valinta sen ja USAn MM-kisan välillä ja rahat riittävät vain toiseen.

Myöhänen on kuitenkin hienosti toinen ja oli jännä nähdä kuinka hän etsi Superjaksolle uusia ajolinjoja, kun oli selvää,  että Haapasen neljän pisteen etumatkaa ei saa kiinni. Haapanen ajoi Superin ensi yhdellä virheellä.

– Näköjään Pappakin vielä osaa ja pääsee, mutta kyllä aikaa on vietetty Nokian Kyynintien jaksoilla. Kuten viime syksynä keskustelimme, niin en pystynyt lopettamaan hommaa loukkaantumiskauteen, totesi Haapanen.

A-luokassa Jukka ”Tolppa” Pylväs hallitsi kisaa alusta alkaen. Tuloksena selvä voitto. MP-taidon Sami Kymäläinen pullikoi tiukasti kaksi kierrosta Tolpan kanssa, mutta lievä tekniikkamurhe pilasi kolmannen kierroksen ja toinen Kymäläinen, Mannila, meni vielä lopuksi ohi kakkoseksi. A-luokkaan siirtyneillä piikkikuskeilla on vielä monta harjoituskertaa matkaa haastamaan kolme konkaria.

B-luokassa Teemu Koreemäki teki hienon comebackin. Ajo oli mallikasta ja pistesaldo tykkäsi. Endurokunkku Matti Seistolan veli Mikko on parantanut ajoaa pari kolme vuotta kestäneellä trial-uralla. Ja mitä hurjempi paikka, niin sitä varmemmin Mikko esittää omia bravuureitaan. Upeaa ajoa. Viime vuoden B-kunkku Lari Rantanen kolmas.

Liitonmies Staffan Floessell kävi viikko sitten Pälvissä kokeilemassa A-luokan jaksoja. Nyt paluu ”oman ikäisten” seuraan ja henkeen ja vereen, lähes, kisailu vanhan kaverin Saku Sipposen kanssa. Saku sai tehtyä ekalla kierroksella nollan ja se lähinnä ratkaisi homman hänen edukseen. Lahden Pertti Teräsahde kolmas.

SuperCup’issa Jämsän Jussi Rantanen oli taitavin. Luokassa oli mukavasti ajajia monelta paikkakunnalta.

Uusin numero