”Vanha herra” Rossi nauratti Pedrosaa Italian GP:n pressissä

Sateen uhka on näillä näkymin koko viikonvaihteen Mugellon yllä. Pedrosa ei ainakaan omien sanojensa mukaan ole tästä vaihtoehdosta sen suuremmin huolissaan.

– Olen parantanut viime vuosien aikana ajamista märällä kelillä. Minulla on niihin olosuhteisiin parempi fiilis ja luottamus, mutta tietenkin tarkkana pitää olla, pyöritteli Pedrosa tavoilleen uskollisesti.

– Edelliset kisat ovat sujuneet erittäin hyvin ja Mugello on rata, josta pidän. Toivotaan nyt, että pyörä toimii myös tällä radalla yhtä hyvin kuin aiemmilla, jatkoi Pedrosa.

Hallitseva mestari Jorge Lorenzo on neljän osakilpailun jälkeen sarjassa kolmantena 17 pistettä Pedrosaa jäljessä. Italian GP:n voittoa puolustavan Lorenzon edeltä löytyy myös Pedrosan tallikaveri Marc Marquez. Marquezilla on koossa 11 pistettä Lorenzoa enemmän.

Lorenzo jätettiin edellisessä kisassa Ranskan Le Mansissa tylysti seitsemänneksi. Sen huonommalle sijalle hän ei ole päätynyt sitten kuninkuusluokan rookie-vuotensa 2008 ja Valencian osakilpailun, jossa hän oli kahdeksas.

– Le Mans oli iso pettymys. Meidän on vain hyväksyttävä tilanne ja katsottava optimistisesti tulevaan, totesi tällä kertaa varsin vähäsanainen Lorenzo.

Rossi: ”Uusien juttujen oppiminen
on vaikeaa näin vanhalle kuskille!”

Pisteissä viidentenä Pedrosan, Marquezin, tallikaverinsa Lorenzon ja Yamahan satelliittitiimin Cal Crutchlowin takana oleva Valentino Rossi on vihjannut, että Mugellon saattaa merkitä hänelle eräänlaista vedenjakajaa tällä kaudella.

Vuosina 2002-08 Mugellossa miltei mykistävät seitsemän voittoa putkeen ajanut Rossi käynnisti kauden komeasti toisella sijalla Qatarissa, jossa Lorenzo oli ykkönen. Sen jälkeen ”Tohtori” ei ole enää podiumilla vieraillut.

– Ensimmäinen kisa Qatarissa oli mahtava, mutta sen jälkeen meillä on ollut paljon vaikeuksia. Odotimme olevamme vahvempia. Mutta ei auta: töitä on vain tehtävä enemmän, vauhtia saatava nostettua ja todellinen potentiaalini esiin. Nykyään sinun on onnistuttava MotoGP:ssä 100-prosenttisesti heti harjoituksissa ja pistettävä vielä paremmaksi kisassa, Rossi kuvailee Hondan hallitsemaa tilannetta.

– Lisäksi näillä pyörillä pitää ajaa nykyään tuntuvasti eri tavalla kuin ennen. Sinun pitää tehdä monia erilaisia uusia juttuja, mikä on vaikeaa näin vanhalle kuljettajalle kuin minä olen, hymyili 34-vuotias Rossi leveästi.

Ja muistutti samaan hengenvetoon tietysti myös siitä, kuinka hienoa on ajaa kotiyleisön edessä sarjan yhdellä ehdottomasti upeimmista ja nopeimmista radoista.

– Tämä viikonloppu on taas jotain aivan erityistä. Tämä yleisö ja tämä rata!, hehkutti Rossi.
 

Uusin numero