Valtteri Salonen Panssari CC:n voittoon

Hämeenlinnan Panssariprikaatin maille tehty rata suosi erityisesti crossareita ja Toni Eriksson ajoikin kärjessä lähes koko kaksituntisen kisan ajan ja joutui taipumaan vasta viimeisellä kierroksella Valtteri Saloselle. Myös kärkikahinoissa kapinoiden ajan ajanut Antti Hellsten juuttui viimeisellä kierroksella mutaspooriin ja Lauri Salonen pääsi pokkaamaan kisan kolmannen pokaalin.

Radan alkuosa oli nauhoitettu pattisuorineen ja terävine hyndineen yleisöystävälliseksi, ja auringon paisteessa Parolan lentokentällä olikin aamupäivän harrastajien ja naisten lähtöä seuraamassa mukavasti yleisöä. Armeijatyylisesti kisa jysäytettiin käyntiin kunnon pommilla. (Huhut kertovat, että haulikolla suoritettavan lähtölaukauksen lupien kanssa oli ollut ongelmia, joten armeija otti kovat käyttöön..) 150 kuljettajan yhteisstartti toi lähtöön näyttävyyttä ja säpinää.

Päivän ensimmäisessä startissa ei sattunut pahempia haavereita, vaikka lähtörytäkässä(kin) sattui kaatumisia, mutta harmillisesti ajanotosta vastanneet ponderit tekivät tenän ja tuloksia ei ole saatavilla vieläkään. Sähköiseen tarraponderiajanoton toimivuuteen oli luotettu niin paljon, ettei rinnalle ollut otettu käsiajanottoa. Joka sekin olisi ollut melko mahdoton tehtävä, sillä pyörät kuraantuivat radan muutamassa mutarännissä niin pahasti, ettei etukilven numeroa näkynyt kisan edetessä kenelläkään.

Naisten lähdön vei odotetusti Marita Nyqvist, joka tunnin kisan aikana ehti ajaa viisi kierrosta. Toiseksi ajoi Sirissa Lönnroth ja kolmanneksi Hanna Mertsalmi.

Harrastelijat-luokan voiton vei selvästi vasta 14-vuotias Joni Kaivolainen (AsikMK). Joni oli kuudentena ensimmäisen mutkan jälkeen, tuli ensimmäiseltä kierrokselta ekana ja johti sen jälkeen koko kisa läpi. Toiseksi ajoi Jämsän Seudun Moottorikerhon Jussi Lahti.

Jo 3-vuotiaana mopoilun aloittanut ja motocrossia säännöllisesti 3-luokkalaisesta asti ajanut Joni Kaivolainen totesi, että kisa oli hienosti järjestetty ja muutenkin hieno. Tänä vuonna MXJ:ssä loppukaudesta 15 sakkiin tähtäävä Joni ajoi nyt ensimmäisen cross country -kisansa, mutta aikoo ajaa tänä ja ensi vuonnakin kaikki CC-kisat, jotka vaan järjestetään. Joni kertoi lähdön onnistuneen niin hyvin, että sai ajaa koko 2-tuntisen kisan rauhassa kärjessä. ”Lopussa alkoi olla kierroksella ohitettavia, mutta rata oli niin leveä että se ei haitannut. Ratakaan ei loppujen lopuksi mennyt pahaksi, kun ajoura oli niin leveä. Reitti ei ollut turhan vaikea, eikä ollut mitään läpipääsemätöntä”, Joni tuumi suvereenin voiton tuoneesta kisasta.

Harraste-luokassa ajanut Biken avustaja, hämeenlinnalainen Konsta Salminen ajoi ”käsiajanoton” mukaan viidenneksi tai kuudenneksi.

Veteraanien nopein ja sitkein oli Olli Jäntti. Hämeenlinnan kerhon Tapio Koivusaari ajoi toiseksi ja Kangasalan Moottorikerhon Markku Kiviniemi kolmanneksi.

B-luokan kärkikolmikko on Paavo Honkanen (J-SMK), Sami Kärkkäinen (RCK) ja Antti Kuisma (PSM).

Kisan ennakkotietojen mukaan reitillä ei pitänyt olla pahoja upotuspaikkoja. Siitä asiasta saattanee olla muutama kuljettaja eri mieltä. Kuvia löytyy mm. Sport Imagen sivuilta. Linkki alla.

Uusin numero