Valkeakosken Valkeapää ja Kallion veljekset kivenkovia kerhojäällä

Sunnuntaina päästiin jälleen todistamaan todellista titaanien taistoa, kun Suomen kovimmat jääratakuskit ottivat toisistaan mittaa tällä kertaa kerhojoukkueiden voimin.

Ennakkosuosikit Valkeakosken, Konneveden ja Seinäjoen moottorikerhojen edustajat pitivät huolen, että katsojilla oli jälleen kerran nähtävää. Erityisesti JR1-luokan taistelupari, eilen luokan mestaruuden vienyt Konneveden Kari Vehniäinen sekä ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio, tarjosi todellisen jännitysnäytelmän. Loppujen lopuksi kallionkovat veljekset Mika ja Vesa yhdessä Kallio Racingin Jussi Valkeapään kanssa veivät Valkeakosken Moottorikerhon ykkösjoukkueen voittoon.

– Joukkueena oltiin näköjään ylivoimaisia ja kaikki oikeastaan onnistui. Ei tullut kenellekään virheitä ja oli tasaisia ajoja vaikka olikin tiukkaa vääntöä. Me otettiin Vesan kanssa voitot ja Jussikin ajoi älyttömän hyvin sijoittumalla kahdesti toiseksi, Mika Kallio iloitsi.

Kallio ehti kauden aikana osallistua vain kahteen henkilökohtaiseen jääradan osakilpailuun ja nekin menivät kipeän polven vaivaamana.

– Tämä joukkuekisa oli omalta kohdalta se pääjuttu, koska muita kisoja ei tullut juuri ajettua. Täytyy olla tyytyväinen ja polvikin kesti nyt ihan mukavasti, kun oli tuettu niin hyvin.

Kalliot saivat hieman lisäpuuhaa kisaa edeltävänä iltana, kun he joutuivat vaihtamaan Mikan pyörään moottorin.

– Täytyy kiittää koko tiimiä, ettei tehty eilen turhaan hommia ja Silvastin Erkille kuuluu kiitos, että päästiin hänen hallilleen tekemään remonttia, vaikka tänään ajettiinkin kisaa vastakkain, Vesa Kallio toteaa viitaten kovaan kilpakumppaniinsa Konneveden Moottorikerhon mieheen.

Näyttävä kausi päätökseen

Jyväskylän Moottorikerhon järjestämä kerhojoukkuekilpailu päätti erittäin kovatasoisenvuoden 2013 jääradan SM-kauden. Lajipäällikkö Jarmo Niskanen iloitsi näyttävien kilpailuiden tuomasta huomiosta, jota laji parhaillaan nauttii.

– Kausi on ollut hieno ja urheilullisesti kovatasoinen. Myös uusien nuorten kuljettajien esiinmarssi on alkanut.

Niskanen myös antaa vinkkiä tulevaisuuden jäätaitureille.

– Jäärata on kuitenkin niin vaikea laji, että kolmessa vuodessa ei vielä korkealle nousta. Tilastoja kun katsoo, niin vaatii noin viisi vuotta A-luokassa kilpailemista, ennen kuin vauhti ja kilpailukokemus riittää voittoihin. Ainoa, joka on nopeammin viime vuosina menestynyt, on Jani Pirttinen, Niskanen toteaa viime vuosien mestarista ja eilen SM-hopeaa ja -pronssia saavuttaneesta Seinäjoen suuruudesta.

Jäärataa tullaan kehittämään jo lähitulevaisuudessa.

– Lajin tulevaisuutta ja pieniä sääntötarkennuksia pohditaan huhtikuussa järjestettävässä lajiparlamentissa, Niskanen kertoo.

SM Jäärata, joukkuekilpailu. Summassaari, Saarijärvi, JMU:
1. Valkeakosken Moottorikerho: Mika Kallio, Vesa Kallio, Jussi Valkeapää
2. Konneveden Moottorikerho/Urheiluautoilijat: Kari Vehniäinen, Erkki Silvasti, Ville Jauhiainen
3. Seinäjoen Moottorikerho: Herman Kenkkilä, Jani Pirttinen, Mikko Koskinen
 
Kolme parasta luokittain, JR1 Erä 1:
1. Mika Kallio KTM ValkMK/UA 1
2. Kari Vehniäinen KTM KonnMK/UA 1
3. Herman Kenkkilä Honda SeMK 1
 
JR1 Erä 2:
1. Mika Kallio KTM ValkMK 1
2. Kari Vehniäinen KTM KonnMK/UA 1
3. Herman Kenkkilä Honda SeMK 1
 
JR2 Erä 1:
1. Vesa Kallio KTM ValkMK 1
2. Jani Pirttinen Honda SeMK 1
3. Erkki Silvasti KTM KonnMK/UA 1
 
JR2 Erä 2:
1. Vesa Kallio KTM ValkMK 1
2. Jani Pirttinen Honda SeMK 1
3. Erkki Silvasti KTM KonnMK/UA 1
 
JR3 Erä 1:
1. Mikko Koskinen Husaberg SeMK 1
2. Jussi Valkeapää KTM ValkMK 1
3. Tuukka Heinäaho Honda KonnMK/UA 2
 
JR3 Erä 2:
1. Ville Jauhiainen Yamaha KonnMK/UA 1
2. Jussi Valkeapää KTM ValkMK 1
3. Ville Töhönen KTM KMK 1

Lisätietoa ja kokonaistulokset:
www.iceroadracing.com/fi

Uusin numero