Valentino Rossi yhä synkkänä: ”Yksi hyvä kilpailu ei todista vielä yhtään mitään”

Yamahan koko kausi on ollut iso pettymys. Pyörän elektroniikka ei ole ollut kunnossa, eikä moottorikaan ole toiminut. Niin Rossi kuin Maverick Vinaleskin ovat valittaneet asiasta pitkin kautta.

Thaimaassa Vinales oli lupaavasti kolmas ja Rossi neljäs. Se ei kuitenkaan Rossin mielestä todista vielä yhtään mitään.

”Tässä on nyt sellainenkin riski, että Yamahalla kuvitellaan ongelman korjaantuneen. Kun me onnistumme esimerkiksi jossakin harjoituksissa tai testeissä, insinöörit herkästi sanovat heti, että nyt me löysimme ratkaisun”, Rossi sanoo.

”Jos minä Olisin Yamahan insinööri, en olisi kovin iloinen yhdestä muutamasta nopeasta kierroksesta ja yhdestä eturivin paikasta aika-ajoissa, meidän pitäisi analysoida tarkemmin koko kauden jälkipuolisko.”

Rossin mukaan Thaimaan osakilpailussa radan poikkeuksellisen hyvä pito auttoi Yamahaa hyvään tulokseen.

”Paperillahan tämä rata ei ollut meidän ratamme. Olin itse asiassa ihan varma, että meillä tulee olemaan Thaimaassa paljon suurempia vaikeuksia. On mielestäni selvää, että radan normaalia parempi pito auttoi meitä siinä kilpailussa.”

Rossin mukaan Yamahan loppukauden tulokset ovat yhä hämärän peitossa, vaikka Thaimaassa hyvin sujuikin.

”Viikon päästä Japanissa nähdään, olemmeko oikeasti löytäneet jotakin uutta. Fakta on, että joka radalla olisi pystyttävä yhtä hyviin suorituksiin. Niin pystyvät Honda ja Ducatikin.”

Rossi on vaatinut Yamahaa siirtymään V4-moottortien käyttöön, mutta ainakaan vielä niin ei ole tehty. Hondalla ja Ducatilla sellaiset on.
 

Uusin numero