Valentino Rossi vaatimuksistaan: ”Yamahan insinöörit juoksevat jo minua karkuun”

Yamaha nappasi kauden parhaan sijoituksena Saksan GP:stä viikonloppuna, kun Rossi oli kakkonen ja Maverick Vinales kolmas.

Marc Marquez voitti kilpailun, joten nyt on meneillään Yamahan pisin voitoton kausi MotoGP-aikakaudella; takana on nyt 19 kilpailua ennen voittoa, kun edellinen ”ennätys” 18 voitotonta kisaa alkoi kauden 2002 lopusta ja päättyi 2004 alussa.

Etenkin alkukaudesta Rossi piti suurimpana syynä elektroniikkaa, johon hän vaati parannuksia moneen otteeseen.

Rossin mukaan hänen vaatimuksensa ovat jo niin tuttuja, että Yamahan Lesmon päämajassa insinöörit ovat alkaneet vältellä häntä.

”Annan heille paljon painetta, eivätkä he enää kestä sitä, vaan juoksevat karkuun, kun vain näkevätkin minut”, Rossi sanoi puoliksi tosissaan.

”Joka ikinen päivä, kun olen siellä, teen samat vaatimukset. Meidän on saatava pyörä kiihtymään paremmin. Vielä se ei ole paljon parantunut, mutta kautta on paljon edessä ja haluaisin kovasti pystyä taistelemaan voitoista.”

Rossi on kauden puolivälissä MM-kakkonen, mutta Marc Marquez on karannut jo 46 pisteen päähän. Rossi ei ole kuitenkaan luovuttanut edes mestaruustaistelua.

”Meidän on vain jälleen alettava voittaa kilpailuja. Realistisesti se on kyllä erittäin haastavaa, sillä Honda ja Marquez ovat meitä nopeampia. Silti yritämme tietysti kaikin keinoin, vielä on 10 kilpailua jäljellä. Kunhan vain saisimme Japanista auttavan käden ja pystyisimme ratkaisemaan ongelmamme”, Rossi pohti.

”Pyörä on helpompi ajettava kuin viime vuonna, mutta siitä puuttuu vielä ne viimeiset pienet asiat, joilla pystyisimme voittoihin.”
 

Uusin numero