Valentino Rossi tuskaisena: ”Emme ole parantaneet viime kaudesta”

Rossin paras kierros kolmen päivän aikana oli peräti 0,730 sekuntia hitaampi kuin testien nopeimman, Hondan Dani Pedrosan.

”Meidän ongelmamme takarenkaan kanssa jatkuvat aina vain. Pehmeällä renkaalla kaikki sujuu paremmin, mutta kuumissa oloissa renkaasta irtoaa palasia. Kovemmalla renkaalla vauhtimme tass hidastui huomattavasti. Olemme tehneet todella paljon töitä, mutta kaikki on edelleen kiinni tuosta takarenkaasta”, Rossi kertoi.

Rossi kertoi myös, että Yamahalla on ollut hankaluuksia mutkista kiihdyttämisen kanssa oikestaan siitä asti, kun elektroniikan ohjelmistot tulivat sarjassa kaikille yhtenäiseksi.

”Emme ole pystyneet parantamaan juurikaan viime kauteen verrattuna. Juuri elektroniikkapuolella on hankaluuksia. Meillä on valtavasti työtä edessämme, tällä hetkellä emme voi muuta kuin kärsiä tilanteesta. Mutta ehkä jo Qatarin testeissä on toisin.”

Qatarissa ajetaan viimeiset testit ennen kauden alkua kahden viikon päästä.

”Juttelin paljon insinööriemme kanssa ja yritin antaa kaiken mahdollisen palautteen heille. Ongelma vaikuttaisi olevan selkeä, mutta sitä ei ole helppo korjata. Näyttää siltä, että todella moni kuljettaja ja tiimi on nyt kilpailukykyinen, joten meidän on tehtävä kaikkemme. Voi olla, että emme ehdi korjata ongelmia nopealla aikataululla, vaan joudumme odottamaan pidempään ja miettimään tulevaisuutta hieman pidemmällä tähtäimellä”, Rossi sanoi.

Rossin mielestä Honda on tällä hetkellä pyöränsä kehityksessä muita edellä.

”Honda oli ainoa tiimi, joka oli kilpailukykyinen molemmissa testeissä. Eivät vain tehdaskuljettajat vaan myös satelliittitiimin Cal Crutchlow. Ducati oli Sepangissa kovassa lennossa, mutta täällä heilläkin oli hankaluuksia. On mielenkiintoista odottaa, mitä Qatarissa tapahtuu.” 
 

Uusin numero