Valentino Rossi suojatistaan: ”Hän tulee olemaan ongelma Yamahalle”

24-vuotias Morbidelli ajaa ensi kauden tehtaan tukemassa Yamahan satelliittitiimissä Petronas SRT Yamahalla. Viime kaudella Marc VDS:n Hondalla debyyttikautensa MotoGP:ssä ajanut Morbidelli saa nyt alleen parhaan mahdollisen Yamahan M1-pyörän, tismalleen saman kuin tehdaskuljettajat Rossi ja Maverick Vinales.

Morbidelli vakuutti jo kauden jälkeisissä testeissä ajettuaan kuudenneksi nopeimman ajan Jerezin päätöspäivänä.

”Franco oli heti debyytissään Yamahalla erittäin vakuuttava, koska oli heti niin nopea ja vahva. Hän tulee olemaan meille ongelma ensi kaudella”, Rossi ennustaa.

“Hän pitää Yamahan pyörästä todella paljon, koska se on tavallaan hyvin antelias pyörä, joka antaa kuljettajalleen paljon palautetta. M1 on pyörä, joka on kuljettajan ystävä, mutta meiltä on puuttunut pitoa. Francon tilanne testeissä oli samanlainen.”

Morbidelli itse myöntää, että hänellä on yhä mietittävää, kuinka saada paras vauhti pyörästä irti. M1 on hyvin eri lailla käyttäytyvä pyörä kuin Marc VDS:n Honda.

”Pyörä on erittäin sulava ajaa, silloin pitää pyrkiä olemaan itsekin sulava ja yritettävä päästä sellaiseen flow-tilaan. Juuri sitä minä tässä nyt harjoittelen ennen kauden alkua”, Morbidelli sanoo.

Morbidellin mukaan pyörällä on kevyempi ajaa kuin Hondalla.

”Yamahan pyörä auttaa säilyttämään intensiteetin ja pysymään hyvässä ajorytmissä koko ajan. Se ei ole lainkaan niin fyysinen kuin Honda. Kun pyörän hallintaan ei tarvitse koko ajan keskittyä niin paljon, on mahdollista miettiä muitakin asioita ajaessaan. Joka kerta, kun olen ollut radalla tällä pyörällä, olen oppinut uutta ja ymmärtänyt siitä enemmän”, italialainen sanoo.

”On selvä, että tarvitsen silti vielä aikaa ymmärtääkseni sitä paremmin ja pystyäkseni puristamaan paketista kaiken irti, kun niin tarvitaan.”
 

Uusin numero