Valentino Rossi suhdekohun keskeltä: ”Vihdoinkin päästään puhumaan kilvanajosta!”

– Vihdoinkin pääsemme puhumaan kilvanajosta!, lataa Rossi viitaten samalla erityisesti hänen kotimaansa Italian ja Espanjan mediassa ison otsikoin retostellusta suhdekohusta.

Rossin ja hänen naisystävänsä, huippumalli Linda Morsellin suhde on tullut tiettävästi tiensä päähän lähes yhdeksän vuoden jälkeen. Asian nosti julkisuuteen arvostettu La Gazzetta dello Sport ja siitä alkoi melkoinen kohina.

Rossi on edelleen MotoGP-sarjan ehdoton mediamagneetti, jonka tekemisiä seurataan suurennuslasilla radalla ja siviilissä.

Morsellin vuonna 2007 kotikisansa San Marinon osakilpailun pyörteissä Misanossa tavannut Rossi ei ole ottanut kantaa kohuun – ei ainakaan ennen keskiviikon iltapäivään sijoittuvaa Qatarin GP:n pressitilaisuutta, josta ei jännitettä tule muutenkaan puuttumaan.

Rossi erottaa tiukasti ammatin ja siviilielämän toisistaan. Losailissa puhutaan kilvanajosta ja kotipuolessa Tavulliassa mahdollisesti sitten muusta.

– Olen todellakin iloinen siitä, että kausi vihdoin alkaa. Testit sujuivat positiivisesti, ehdottomasti. Pidetään silti kuitenkin tiukasti mielessä, että kilpaileminen on taas aivan toinen juttunsa, muistuttaa viime kaudella MM-hopeaa Yamaha-tallikaverinsa Jorge Lorenzon takana kypärä kallellaan kuitannut Rossi.

Rossi käynnisti kauden 2015 mahtavasti ajamalla voittoon Losailin sähköisellä estradilla.

– Se kausi alkoi todellakin hyvin, mutta päättyi huonommin. Toivotaan, että tällä kaudella tilanne kääntyy. Se ei tietenkään tarkoita sitä, ettenkö haluaisi voittaa Qatarissa. En tiedä pystynkö siihen, mutta tavoite on asetettu vähintäänkin podiumille.

Tämä kauden merkittävät uudistukset – Michelinin renkaat ja kaikille yhtenäinen moottoriohjausjärjestelmä – vaativat vielä hiomista huippusäätöjä haettaessa.

– Opimme testeissä paljon renkaista ja elektroniikasta, mutta edessä on yhä paljon oivallettavaa. Sunnuntai-iltana ajettava kauden ensimmäisen kisa osoittaa meidän ja muiden todellisen potentiaalin. Tunnen kuitenkin olevani valmis ja erittäin motivoitunut tuohon kisaan. Ei muuta kuin antaa mennä!, ”Tohtori” tykittää.
 

Uusin numero