Valentino Rossi: ”Se on ainoa syy, miksi olen yhä täällä”

Rossi itse jutusteli asiasta Motorcycle Newsin haastattelussa.

”Minulla on valtavasti faneja, se on hinta, mikä tästä kaikesta pitää maksaa. Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä rauhallisemmin pystyn suhtautumaan kaikkeen ympäröivään hälinään. Aikaisemmin minun oli vaikea edes ymmärtää, kuinka paljon faneja voi edes olla. Tuntui siltä, ettei minulla ole normaalia elämää lainkaan”, Rossi kertoo.

”Varsinkin Yamahalle paluuni jälkeen ja vuoden 2015 jälkeen asiat ovat muuttuneet, minusta on tullut jonkinlainen ikoni ja sankari. Ennen olin vain hyvä kuljettaja, nyt kaikki on toisin.”

Monelle ihmiselle Valentino Rossi on yhtä kuin MotoGP. Fanit piirittävät häntä kaikkialla, missä hän liikkuu. Rossi onkin perustanut tukikohtansa ja turvapaikkansa vain noin 7000 asukkaan synnynkaupunkiinsa Tavulliaan.

”Muutama vuosi sitten päätin muuttaa Tavulliaan, vuosi vuodelta olen rakentanut sinne itselleni linnaa, jossa on paljon huoneita ja salaisia käytäviä. Kun olen siellä, voin elää normaalia elämää. Se oli urani kannalta tärkeä päätös, sillä kun elät hyvin, eikä stressiä ole niin paljon, on helpompi jatkaa eteenpäin”, Rossi sanoo.

Rossi jatkaa ajamista ainakin vuoteen 2020 asti. Hän on voittanut 115 kilpailua ja yhdeksän maailmanmestaruutta. Käytännössä jo kaiken mahdollisen.

”En ainakaan kadu mitään, olen voittanut niin paljon. Joskus ajattelen, että jos minulla olisi ollut 25-vuotiaana tämä sama mentaalinen voima kuin nyt, olisin voittanut vieläkin enemmän. Olin silloin jo muita parempi, mutta myös ihminen. Elin ehkä rennompaa elämää kuin moni vastustajani, mutta en kyllä kadu sitäkään.”

Kysymykseen lopettamisestaan joskus Rossi vastaa kryptisesti.

”Kun se joskus tapahtuu, se tapahtuu siksi, että olen saanut tarpeekseni MotoGP:stä. Ja ehkä niin käy 24 vuoden jälkeen 2020. Lopulta kilpailen sen fiiliksen vuoksi, minkä saa voiton tai hienon kilpailun jälkeen. Se on niin upeaa; siitä nauttii aina vähintään puoli päivää ja se on ainoa syy, miksi olen yhä täällä. Toki mietin myös kilpailujen ja mestaruuksien voittamista, mutta ne ovat vain numeroita. Kaikkein tärkein asia on se fiilis.”
 

Uusin numero