Valentino Rossi pessimistisenä: ”Nelostila on tämän kauden tavoite”

Kahdeksan kilpailua on ajamatta, Rossi on MM-sarjassa kakkosena 59 pistettä Marc Marquez’ta perässä. Yamahan viime aikojen kilpailut ovat kuitenkin menneet penkin alle, ja perässä olevien Ducatien vauhti on kiihtynyt.

”On oltava realisti. Uskon, että molemmat Ducatit tulevat meidät lyömään, he ovat nyt hyvässä vauhdissa ja todella nopeita”, Rossi sanoi.

”Olisi tietysti hienoa taistella palkintopallisijoista joka kilpailussa, mutta se tulee olemaan hankalaa, koska kolme kuljettajaa on meitä nopeampia tällä hetkellä. Nopeutemme ei nyt riitä, mutta pitää toivoa, että seuraavilla radoilla olemme nopeampia.”

Seuraava kilpailu käydään Iso-Britannian Silverstonessa.

”Siellä olimme viime vuonna aika hyviä. Lähdin eturivistä ja johdin 16 kierrosta, kuvittelin jo voittavani kilpailun. Andrea Dovizioso ja Maverick Vinales kuitenkin voittivat minut lopulta. Voimme olla nytkin nopeita siellä”, Rossi uskoo vaikeuksista huolimatta.

Ennen Silverstonen kilpailua reilun viikon päästä Yamaha testaa vielä Misanossa sunnuntaina. Silverstonen jälkeen on edessä testit Aragoniassa.

Rossi on testien suhteen pessimistinen, sillä ennen Itävaltaa ajetuissa Brnon testeissä ei saatu aikaan mitään kehitystä.

”Tärkeää on se, että me alamme nyt edes yrittää jotakin. Mutta en usko, että me pystymme ottamaan näissä testeissä kovin isoja askelia eteenpäin.”

Uusin numero