Valentino Rossi: ”Nyt jokainen harjoituskin on erittäin tärkeä”

Talvikausi ei ollut Movistar Yamahalle helppo, mutta avauskilpailussa Rossi tuli maaliin alle sekunnin päässä voittaja Andrea Doviziososta, mikä jätti tiimiin positiivisen tunnelman.

Argentiinan paljon puhuttaneet tapahtumat johtivat siihen, että sieltä Rossi ei tuonut tuliaisiksi pisteen pistettä. Kolmanteen osakilpailuun tultaessa ero MM-sarjaa johtavaan Cal Crutchlowiin on 22 pistettä.

”On aina todella tärkeää päästä nopeasti takaisin radalle vaikean kilpailun jälkeen. Meidän on saatava pyörää paremmaksi, joten jokainen harjoitussessiokin on hyvin tärkeä. Tämä rata on minulle ja Yamahalle erittäin haastava. Meidän on tehtävä viikonloppu töitä parhaan kykymme mukaan löytääksemme oikeat kisasäädöt”, Rossi sanoo.

Rossin itseluottamus ei ole kuitenkaan huvennut.

”Olen luottavainen. On aina hienoa olla täällä Austinissa, pidän todella paljon ilmapiiristä, joka täällä on. Kauden alku ei ole ollut meille hyvä, mutta teemme kaikkemme, että täältä tulisi hieno tulos.”

Marc Marquez on voittanut Austinin radalla joka kerta siitä asti, kun se tuli kalenteriin vuonna 2013. Rossi oli tällä radalla kolmas 2015 ja viime vuonna kakkonen.

Uusin numero