Valentino Rossi myöntää: “Marc Marquez voi rikkoa ennätykseni – mutta se ei minua haittaa”

Hondaa kuljettava Marquez voitti Thaimaassa toissa viikonloppuna kauden seitsemännen kilpailunsa, se oli hänen 2013 alkaneen MotoGP-uransa 42. voitto. Marquez on jo kosketusetäisyydellä viidennestä maailmanmestaruudestaan, sillä ero kakkosena olevaan Andrea Doviziosoon on jo 77 pistettä, kun jäljellä on neljä osakilpailua. Mestaruus varmistuu viikonloppuna Japanissa, jos Marquez on maalissa ennen Doviziosoa tai häviää hänelle yhden pisteen.

Ikää Marquezilla on vasta 25 vuotta, joten tällä tahdilla hän voi hyvinkin olla matkalla Rossin huimaan 89 voiton ennätykseen, myös Rossin seitsemän maailmanmestaruuden saldo on lähellä, hänen edellään on vain kahdeksan mestaruutta aikoinaan ajanut Giacomo Agostini.

”Marquez voi hyvin rikkoa minun ennätykseni, mutta se ei minua haittaa. Mietin mieluummin vain omaa uraani ja se on mielestäni ollut hyvä. Olen voittanut paljon kilpailuja ja olisin voinut voittaa vieläkin enemmän mestaruuksia”, Rossi sanoo.

Rossi tarkoittaa viimeisellä kommentilla kautta 2006, kun hän hävisi mestaruuden Nicky Haydenille viidellä pisteellä oltuaan vielä ennen viimeistä kilpailua kahdeksan pistettä edellä.

”Se on isoin juttu, joka harmittaa. Tein silloin itse virheen kauden päätöskilpailussa Valenciassa ja menetin mestaruuden”, Rossi sanoo.

Viisinkertainen 500-kuutioisten maailmanmestari Mick Doohan otti urallaan 54 kuninkuusluokan voittoa. Hän uskoo Marquezin ohittavan Rossin saavutukset.

”Marquezin ajaminen on uskomatonta, hän on aivan huikea lahjakkuus. Hän ajaa todella tasaisesti keräten koko ajan voittoja, paalupaikkoja ja mestaruuksia. En usko, että hän pysähtyy viidenteen mestaruuteensa”, Doohan sanoo TV-kanava Movistarille.

”Marc on vasta 25-vuotias, jos hän aikoo jatkaa 39-vuotiaan Rossin jalanjälkiä, hänellä on vielä pitkä ura edessään. Elämässä ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu, mutta hän voi aivan hyvin ajaa ja voittaa vielä kymmenen vuoden päästäkin”, Doohan pohtii.

Jos Honda ja Marquez jatkavat samaan tahtiin, espanjalainen voi saavuttaa Rossin seitsemän mestaruuden lukeman jo 2020, mihin asti hänen nykysopimuksensa Hondalla on voimassa. Rossin 89 voiton saavuttaminen vie pidempään, sillä Marquezilta siihen puuttuu vielä 47. Nykyvauhdilla se tapahtuisi kaudella 2025, jolloin Marquez on 32-vuotias eli edelleen seitsemän vuotta nuorempi kuin Rossi nyt.
 

Uusin numero