Valentino Rossi: ”Kuten näitte, en ole vielä liian vanha”

Legenda teki juuri kahden vuoden jatkosopimuksen Yamahalle, joten hän ajaa kuninkuusluokassa vielä 41-vuotiaanakin kaudella 2020.

Rossi oli aika-ajossa vasta kahdeksas, mutta nousi mainiolla kilpailuvauhdillaan lopussa kolmanneksi. Ero kärkikaksikkoon Andrea DoviziosoMarc Marquez oli alle sekunti.

”Kuten näitte, en ole vielä liian vanha. Jos ollaan rehellisiä, ikäkysymys ei enää kiinnosta minua ollenkaan. Pääsin siitä yli jo 10 vuotta sitten. Mutta ymmärrän hyvin, että kun tein jatkosopimuksen, moni kysyy, enkö ole jo liian vanha. Mutta vain se ratkaisee, mitä radalla tapahtuu. Ja pystyin menemään siellä aika kovaa”, Rossi sanoo.

”Suurin ongelma ikääntymisen kanssa on fyysinen kunto. Mutta tiedän, että kunhan treenaan enemmän kuin 10 vuotta sitten, voin olla edelleen hyvin nopea.”

Kolmossija osoitti Rossin mielestä sen, että Yamahan tehdastiimi on mennyt selvästi eteenpäin. Vielä viime kauden lopussa satelliittitiimin Johann Zarco pyyhki lattiaa tehdastiimin kuljettajilla Rossilla ja Maverick Vinalesilla.

”Meiltä puuttui vielä vähän, että olisimme pystyneet taistelemaan voitosta. Silti tämä oli mainio tapa avata kausi. Tästä tulee vielä hyvä vuosi. Tärkeintä on, ettei tulisi sellaisia hetkiä kuin viime kaudella Barcelonassa ja Jerezissä. Niiden viikonloppujen aikana emme ymmärtäneet yhtään mitään”, Rossi sanoi.

Uusin numero