Valentino Rossi käy kuumana espanjalaiselle “vainoajalleen”

Rossi katsoo kaikkea muuta kuin hyvällä Hondan Gresini-tiimissä kilpailevan espanjalaiskuljettaja Alvaro Bautistan otteita MotoGP-luokassa. Hän pitää Bautistaa miltei liikkuvana vaaranmerkkinä kuninkuusluokan kekkereissä.

Rossi näkee Bautistan pilanneen hänen kotikisansa välittömästi ensimmäisellä kierroksella kaksi viikkoa sitten Mugellossa. Ja läheltä, todella läheltä piti, että sama olisi toistunut eilen Montmelon radalla Kataloniassa.

Rossi pelasti takasuoran täpärän tilanteen ajamalla leveäksi.

”Tosi typerää!”

– Hän (Bautista) yritti minusta taas täysin mahdotonta ohitusta. Typerää, tosi typerää, jyrisi Rossi Katalonian GP:n jälkimainingeissa.

Rossin repertuaarista löytyi muutama julkaisukelvoton sana hänen kuvaillessaan Bautistan puuhia.

– Hän teki Mugellossa virheen ja pilasi kotikisani. Siinä tilanteessa meille molemmille olisi saattanut sattua tosi pahasti. Hän kertoi, ettei nähnyt minua. No, yksi tällainen virhe saattaa tapahtua, mutta toinen samanlainen heti perään ja meikäläinen taas kohteena on jo erittäin typerää.

– Se oli taas täysin turha ohitusyritys, sillä olin häntä paljon nopeampi. Tuollainen liike ei osoita kovinkaan järkevää ajattelutapaa, Rossi jatkoi ripitystään.

”Hänestä tulee kärkimiehiä
nähdessään vähän hullu”

Rossi näkee, että Bautistan harkintakyky pettää määrätyissä tilanteissa turhan herkästi.

– Kun Bautista näkee minut, tai Jorgen (Lorenzo) lisäksi jonkun muun kärkikuljettajan, niin hänestä tulee vähän hullu.

Rossi kaivoi näkemystensä tueksi esiin myös viime kauden tapahtumia.

Bautista jätti viime vuonna hazardi-jarrutuksen auttamattoman myöhäiseksi Assenin kisassa Hollannissa pamauttaen moottoripyöräurheilun pyhätössä anteeksiantamattomasti päin Lorenzoa. Se maksoi Lorenzolle paitsi paljon pisteitä, myös yhden moottorin.

– Lorenzo Assenissa ja nyt minä Mugellossa ja miltei myös Barcelonassa. Aivan kuin Bautista haluaisi itsepintaisesti osoittaa, että hän on meitä parempi, tuhahtaa Rossi.

Bautistan kisa päättyi Barcelonassa keskeytykseen. Rossi leikkasi maalilinjan neljäntenä. Pisteissä Rossi on kuuden kisan jälkeen viidentenä, mikä ei ole ymmärrettävästikään miehen mielen.

Kaksi peräkkäistä voittoa ajanut tallikaveri Lorenzo nousi Kataloniassa seitsemän pisteen iskuetäisyydelle sarjaa johtavasta Hondan Dani Pedrosasta. Lorenzolla on koossa 116 ja Rossilla jo miltei puolet vähemmän, eli 60.

Moinen meno turhauttaa.
 

Uusin numero