Valentino Rossi kaatui kärkipaikalta – Marc Marquez jälleen voittoon

Rossi sai mainion startin ja nousi kärkeen ohi Yamaha Tech 3:n Johann Zarcon. Marquez ei pystynyt startissa nousemaan seitsemänneltä sijalta, johon hänet eilen pudotettiin lähtöruuturangaistuksella.

Avauskierroksen aikana Marquez nousi kuitenkin jo sijalle neljä, Suzukin Andrea Iannone kaatui. Samassa mutkassa myös Marquez oli mennä nurin.

Rossi painoi kuitenkin kärjessä ja Marquez nousi ohi Zarcon kakkoseksi. Ducatin Jorge Lorenzoa tuuraava Michele Pirro kaatui kierroksella kahdeksan. Ducatilla ei muutenkaan ollut hyvä päivä, Andrea Dovizioso ajoi tässä vaiheessa sijalla kuusi. Rossi, Marquez ja Zarco karkasivat jo muilta, neljäntenä ajoi Hondan Dani Pedrosa.

Yhdeksän kierrosta ennen maalia Suzukin Alex Rins nousi neljänneksi ohi Pedrosan. Rossi ja Marquez karkasivat kaikilta muilta selkeästi, mutta neljä kierrosta ennen maalia Rossi kaatui ykkösmutkassa.

Marquez ajeli tämän jälkeen helppoon voittoon. Rins pystyi ohittamaan Zarcon viimeisellä kierroksella ja nousi kakkoseksi. Yamahan Maverick Vinales oli neljäs, Dani Pedrosa viides ja Dovizioso kuudes. Kuutossija riitti varmistamaan Doviziosolle MM-sarjan kakkossijan.

KTM:lle kilpailu oli synkkä. Bradley Smith oli 15:s ja Pol Espargaro keskeytti. 

Marquezille voitto oli jo kauden yhdeksäs.

”Lähtöni oli heikko, mutta pääsin aika pian rytmistä kiinni. Lopussa painoin ihan limitillä Rossin perässä, vaikka renkaat alkoivat jo ylikuumentua. Pyörä tuntui toimivan koko ajan paremmin. Sitten Rossi kaatui ja pääsin kärkeen. Tavallaan oli harmi, että emme päässeet taistelemaan lopussa voitosta hänen kanssaan”, Marquez sanoi.

Alex Rinsille kakkossija oli uran paras sijoitus.

”Menetin startissa sijoituksia, mutta sain sitten rytmistä kiinni. Kun ohitin Zarcon, tiesin, että hän ei enää pääse kuittaamaan”, tyytyväinen Rins sanoi.

Zarcolle palkintopallipaikka oli vasta kauden kolmas.

”Menetin pitoa lopussa aika paljon. Vahva alku kuitenkin toi minulle tämän palkintopallipaikan. En voinut mitään, kun Rins ohitti minut. Taistelumme oli tiukkaa koko ajan. Olen kuitenkin oikein tyytyväinen, että pystyin pitämään kolmossijan”, Zarco sanoi.

Valencian päätöskilpailussa käydään vielä Yamahan jäsentenvälinen taistelu MM-sarjan kolmossijasta. Rossi johtaa Vinalesia nyt kahdella pisteellä.
 

Uusin numero