Valentino Rossi jatkaa MotoGP:ssä ainakin 41-vuotiaaksi

Valentino Rossi
(Kuva: Yamaha Racing)

Nyt se on virallista, sillä Yamaha Motor Co., Ltd. on tänään torstaina 15. maaliskuuta vahvistanut tehneensä Valentino Rossin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen MotoGP-luokassa vuosille 2019-2020. Näin Valentino kilpailee GP-sarjassa ainakin 41-vuotiaaksi.

-Kun allekirjoitin edellisen sopimukseni Yamahan kanssa vuonna 2016, arvelin että se olisi ollut viimeinen sopimukseni MotoGP-ajajana. Viimeisten parin vuoden aikana olen tullut siihen tulokseen, että haluan jatkaa kilpailemista MotoGP-kuljettajana. Ajaminen tuntuu erityisen hienolta, kun alla on Yamaha YZR-M1, toteaa Rossi Yamahan tiedotteessa.

Viime helmikuussa 39-vuotta täyttänyt Rossi painottaa hienoa yhteistyötä japanilaisten insinöörien ja oman tekniikkaryhmänsä kanssa. Tulevana viikonloppuna Grand Prix –kauden avauksessa 16.-18. maaliskuuta Qatarin Losailissa Rossi aloittaa jo 13. kautensa Yamahalla.

Yhdistelmä Tohtori Rossi ja Yamaha YZR-M1 saavuttanut monta virstanpylvästä vuosien varrella. Huippuna on neljä MotoGP-luokan maailmanmestaruutta. Valentino on Yamahan kaikkien aikojen menestyksekkäin kuljettaja 56 voitollaan ja 43 toisella sijallaan. Kolmoskorokkeelle hän on noussut kisan jälkeen 35 kertaa.

Uusin numero