Valentino Rossi haluaa murtaa Red Bull Ringin kirouksen

Juuri tällä radalla Yamahan Valentino Rossi ei ole koskaan ollut palkintopallilla. Tohtori haluaa kiivaasti murtaa kirouksen, vaikka Brnon maanantain testit eivät Yamahalta oikein sujuneet.

”Elokuu on meille todella intensiivinen. Kisat ja testit, sitten saman tien Itävaltaan ja takaisin radalle. Vaikka kiire on, se antaa meille hyvän mahdollisuuden jatkaa niiden asioiden parantamista, mitä me nyt yritämme parantaa”, Rossi sanoo.

Tohtori toki muistaa, ettei rata ole ollut hänelle suosiollinen.

”Tämä rata ei ole koskaan ollut suosikkejamme, viime vuonnakin olimme täällä tosi isoissa vaikeuksissa. Pyörämme on nyt kuitenkin parempi kuin vuosi sitten, joten teemme kaikkemme, että pääsisimme taistelemaan podiumpaikoista.”

Yamahan toinen kuljettaja Maverick Vinales loukkasi itsensä kaaduttuaan Brnossa ja joutui jättämään testit väliin. Nyt hän on jo ajokunnossa.

”Olen jo täydessä kunnossa, Brno oli kaamea viikonloppu ja se pitää nyt vain nopeasti unohtaa. Siksi odotankin vesi kielellä Itävallan kilpailua. Harmi tietysti, että testit jäivät väliin, siellä oli tarkoitus kokeilla uusia asioita varsinkin kiihdytyksissä, juuri ne ovat merkittävässä roolissa Red Bull Ringillä”, Vinales sanoo.

”Tiedämme, ettei rata ole suosinut meitä, mutta on vain jatkettava tasaista pisteiden keräämistä ja tavoiteltava palkintopallia, että pysymme mukana mestaruustaistelussa. Viime vuonna meillä oli täällä huono kilpailu, olimme vasta sijoilla kuusi ja seitsemän. Toivon todella, että nyt tulos on parempi, teemme kaikkemme, että se tulee olemaan.”
 

Uusin numero