Valentino Rossi ei ollut täysin tyytyväinen Valencian testien tulokseen – edessä tärkeä testi Jerezissä: ”Vauhti ei ollut fantastista”

Valentino Rossi kiersi Ricardo Tormon rataa Valenciassa 63 kierrosta ja kellotti ajan 1’31.371, joka oikeutti yhdeksänteen sijaan. Rossi oli jo ensimmäisen päivän jälkeen hiukan skeptinen pyöränsä suhteen ja huolissaan renkaiden kulumisesta. Toinen päivä ei aiheuttanut sen enempää riemun kiljahduksia italialaisen suusta.

”Toinen päivä oli hankala. Testasimme toista moottoria ja asetuksia, mutta se oli luonteeltaan aika samanlainen kuin eilinen moottori, joten lopputulos oli aika sama”, Rossi sanoi.
 

Rossi oli osaltaan tyytyväinen testituloksiin, mutta yhtä lailla skeptinen. Hän esitti huolensa renkaiden kestävyydestä, mutta siirsi katseen jo seuraavaan testiin.

”Vauhtimme ei ole fantastinen, mutta seuraava testi Jerezissä kertoo paljon. Ajamme siellä samoilla moottoreilla ja yritämme selvittää, kumpi kahdesta voimanlähteestä on parempi.”

On myös mahdollista, että Yamaha tuo vielä yhden kokonaan uuden moottorin mukaan testiin.

”En tiedä tarkkaan näistä suunnitelmista, mutta meillä on vielä aikaa yhdelle [moottorille]. Helmikuussa sitten näemme, mitä Yamaha on tämän asian suhteen keksinyt”, Rossi kertoi.
 

Yamahan tilanne on mielenkiintoinen, sillä Maverick Vinales oli porukan nopein. Yamahan Massimo Meregalli näki testisession positiivisena tapahtumana.

”Saimme todella paljon uutta tietoa ja hyvää testiä tehtyä. Keskityimme lähinnä uuden moottorin testaamisen, ja siihen, miten se eroaa entisestä. Moottorijarrutus on kehittynyt ja samalla mutkasta ulostulo on pehmeämpää. Molemmat kuljettajat keskittyivät moottorin, eivätkä niinkään tehneet säätöjä runkoon tai alustaan. Suoritimme 60% suunnitellusta ja olemme todellakin oikealla tiellä”, Meregalli sanoi.

 

Uusin numero