Valencian MotoGP-testit käyntiin hitaalla tahdilla – varikolla kiinnostaa KymiRingin tilanne

Vaikka MotoGP-kausi 2018 on vasta päättynyt, ovat katseet kääntyneet jo vuoteen 2019. Testit ovat käynnistyneet Valenciassa, mutta pyöriä ei radalla ole juurikaan näkynyt. Keli on kolea, lämpöä noin 13 astetta, mikä on pitänyt kuljettajat pilttuissaan. Ainoa kuljettaja radalla on ollut Johann Zarco, joka aloitti työnsä KTM:llä.

Zarco lähti radalle ja ajeli hissukseen kierroksen, jonka jälkeen pyörää säädettiin miehen mittoihin. Fiilis tuntui olevan rento, sillä kuljettajalla oli aikaa vilkutella yleisölle. Zarco on kierrellyt yksikseen rataa ympäri ja tekee lähinnä työtä sen eteen, että pyörä saadaan perussäädöiltään hänen ajotyylilleen ja mitoilleen sopivaksi.

Uusi Hondan rekrytointi Jorge Lorenzo on niin ikään varikolla, muttei ole käynyt pyörän päällä. Selvää on se, etteivät Lorenzo ja Marc Marquez ole 100-prosenttisessa ajokunnossa. He tulevat ajamaan, mutta vain vähän. Marquez haluaa pysyä kunnossa ja kaatumatta ennen joulukuista leikkaustaan.

”Tulen ajamaan joitain kierroksia, mutta vain vähän. Testaan paria juttua ja sitten se on siinä”, Marquez sanoi.

Varikolla riittää kuitenkin kuhinaa ja yksi aihe on ollut Suomen osakilpailu ja KymiRingin tilanne. Ulkomaalainen media on osoittanut suhteellisen suurta mielenkiintoa suomalaista rataa kohtaan ja tietenkin sitä tosi asiaa, että mitä sen suhteen tulee tapahtumaan. Suomi on maana mielenkiintoinen ja ulkomaalaiset haluaisivat pitää kisan kalenterissa, jotta he pääsevät katsomaan kisaa näinkin eksoottiseen paikkaan kuin Suomi.
 

Uusin numero