Vain kilpakuljettajille: Free Practice 600 Alastaro

(Kuva: Harjukuvat)

Alastaron moottoriradalla järjestetään kaudella 2022 neljä Free Practice 600 Alastaro -ajotapahtumaa. Nämä 2-3 tunnin ajosessiot on tarkoitettu kilpailulisenssin omaaville 600-luokkien (Superstock 600 ja Supersport) ratakuljettajille.

Tapahtumien tarkoituksena on viedä lajia eteenpäin ja saada mahdollisimman suuri joukko kilpakuljettajia samanaikaisesti radalle harjoittelemaan, jolloin oppiminen on tehokkainta ja jokaiselle löytyy sopivavauhtinen sparraaja. Luokaksi valittiin 600-kuutioiset siitä syystä, että ne ovat suosituin kokoluokka kotimaisessa ratamoottoripyöräilyssä ja koska luokassa ajaa useita nuoria ja lahjakkaita kuljettajia, joilla on mahdollisuus ponnistaa kotimaisista sarjoista vielä kansainväliselle kilpauralle. Alastaron ratayhtiö ja Tero Tupala ovat mukana tukemassa hanketta niin, että tapahtumat ovat lisenssikuljettajille ilmaisia. Toisena ideoijana tapahtumille on ollut Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio. 

-On tullut seurattua useiden vuosien ajan miten maailmalla paljon toimitaan (MotoGP huippukuskeja myöten), että he harjoittelevat paljon keskenään, toisiaan vastaan eri radoilla, mikä tietysti kehittää niitä vielä entisestään ja pitää hyvää ajotuntumaa ja ajosilmää yllä. Vaikka kilpailuviikonloppuna ovatkin toistensa pahimpia vihollisia! Mun mielestä tätä ajatusta täytyisi pystyä tuomaan myös Suomeen, jotta pystytään hyödyntämään tätä mahdollisuutta myös täällä, toteaa Vesa Kallio.

Free Practice 600 Alastaron päivät ja kellonajat:

ke 22.6. klo 17-20

ke 20.7. klo 16-18

ma 8.8. klo 16-18

pe 12.8. klo 16-18

Free Practice 600 Alastarolle on avattu omat facebook-sivut, joilta löytyy ajankohtaisimmat uutiset aiheesta ja jossa kuljettajat voivat vaihtaa ajatuksia tapahtumasta. Ryhmän löydät facesta nimellä Free Practice 600 Alastaro.

Uusin numero