Vain 0,09 sekuntia erotti Niki Tuulen voitosta – ”parempaakin oli tarjolla”

Niki Tuuli taisteli MV Agustallaan maaliviivalle asti Supersportin MM-osakilpailun voitosta Katalonian radalla Espanjassa. Äärimmäisen tasaisen kilpailun kärkikolmikko mahtui sekunnin kymmenyksen sisään.

Tuulen viikonloppu lähti käyntiin vauhdikkaasti heti perjantaina, kun suomalaiskuski piiskasi MV Agustansa kaksissa vapaissa harjoituksissa sijoille 7 ja 5. Lauantain Superpolessa Tuuli esitti siihen mennessä parasta vauhtiaan ja tuloksena oli kolmas sija vain 0,189 sekuntia paalulle ajaneen Manuel Gonzalesin perässä. Kakkosruutuun kiilasi vuoden 2019 maailmanmestari Randy Krummenacher.

Lauantain kilpailusta muodostui oikuttelevan sään takia todellinen ruletti. Kisaan startattiin kuivalla säällä, sitten alkoi tapahtua.

-Ekassa mutkassa alkoi yllättäen sataa. Siitä sitten varikolle hakemaan sadekelin renkaat ja jäätiin jostain syystä renkaanvaihdossa 20 sekuntia kärjelle. Ajoin takaisin radalle ja pian rata alkoi uudelleen kuivua, joten palasin varikolle vaihtamaan kuivan kelin renkaita, jotta pystyisin ajamaan kilpailun nopeimman kierrosajan. Siitä saa rahapalkinnon ja kauden päätteeksi eniten kisan nopeimpia kierroksia ajaneelle on luvassa vielä erillinen palkinto. Meillä oli kommunikaatiokatkos, ja vaikka moneen kertaan pyysin kuivan kelin renkaita, niin taakse vaihdettiin intermediate ja edessä pidettiin sateinen.  Se kisa oli sitten siinä, veti Tuuli yhteen kilpailun tapahtumat.

Lauantaina voittoon ajoi Sveitsin Randy Krummenacher.

Sunnuntaina päästiin ajamaan kuivalla kelillä, ja aamun warm-upissa Tuuli oli koko joukon nopein, mikä tietysti lupasi hyvää kilpailua ajatellen. Pyörään oli löydetty hyvät säädöt ja se tuntui warm-upissa toimivan kuin ajatus. Kilpailussa Tuuli taistelikin podium-sijoituksista todella tasaisessa kärkiryhmässä. Kaikki vaikutti TV-kuvan perusteella olevan tikissä, mutta kuski oli kolmossijaan päättyneen kisan jälkeen eri mieltä.

-Kun sää lämpenee, niin meidän pyörän ajettavuus muuttuu. Ekasta kierroksesta lähtien ajaminen oli yhtä taistelua. Kun pyörä ei käänny sovinnolla mutkiin, ei sitä voi viedä samalla tavalla rennosti kuin viileämmällä säällä. Podium on siihen nähden hyvä saavutus. Vähän paskamainen maku jäi suuhun, sillä sunnuntaina tarjolla olisi ollut parempaakin, viittasi Tuuli siihen, että ero voittajaan jäi vain 0,095 sekunnin suuruiseksi.

Voittoon ajoi Manuel Gonzales ja kakkoseksi Raffaele de Rosa.

Supersportin MM-sarja jatkuu jo ensi viikonloppuna Jerezissä.

-Siellä jatketaan säätöhommia ja löydetään toivottavasti uusi suunta, jotta päästään ongelmasta eroon.