Väärä välitys suisti Niki Tuulen takariviin

Tuuli löysi lauantaiaamun vapaissa treeneissä kadoksissa olleen luoton ajopeliinsä ja kellotti session kolmanneksi nopeimman kierrosajan. Tämä ei kuitenkaan tyydyttänyt ja Tuulin Yamahan välitys vaihdettiin harvempaan.

Se oli lopulta väärä päätös ja kovin toivein kauteen lähtenyt Tuuli joutuu starttaamaan avauskilpailuun kuudennestatoista lähtöruudusta. Tuulin alakuloa lisäsi se, että tiimikaveri, eteläafrikkalainen Sheridan Morais lähtee yhtä pykälää paremmista asemista.
”Väärä välitys. En saanu kääntymään mutkiin. Siinä se oli. Olisi vaan pitänyt pitää se aamullinen setti”, valitteli Tuuli Superpole-kakkosen jälkeen kellotettuaan kierrosajan 1:34.556. Aamun treeneissä varvi kulki aikaan 1:34.045.

”Aamuisella ajalla olisin ollut kuutonen ja se aika syntyi 20 kierrosta ajetulla renkaalla”, mietiskeli imatralainen.

Supersporttien paalun valtasi koko viikonlopun ajan nopeinta menoa esittänyt MV Agustan jenkkipilotti Patric Jakobsen ajalla 1:33.128. Hondalle vaihtanut Julez Cluzel valtasi kakkosruudun ja Niki tuulen monivuotinen kilpakumppani, Yamahan R6:sta ajava Federico Caricasulo täydentää eturivin.

Supersportin MM-avaus starttaa 15 kierroksiseen kilpailuun sunnuntaina puoli kaksi paikallista aikaa, joten mikäli aikoo seurata kilpailua suorana vaikkapa netin kautta on syytä unohtaa lauantai-illan riennot ja keskittyä nukkumiseen, sillä herätys on puoli viisi.