V85 Concept – Moto Guzzi valmistautuu 100-vuotisjuhliin laajentamalla mallistoa

(kuva: Janne Huhtala)
Italialainen Moto Guzzi on esitellyt konseptimallin tulevasta keskikoon V85-adventurepyörästään. Valmistajan mukaan tulossa on kokonainen mallisarja uuden 850-kuutioisen moottorin ympärille.

Guzzi täyttää pyöreät sata vuotta 2021, ja juhlavuotta se aikoo viettää selvästi nykyistä laajemman malliston parissa. Nyt esitelty konseptimalli rakentuu täysin uuden rungon sekä uuden pitkittäisen V2-moottorin ympärille. 850-kuutioiselle ilmajäähdytteiselle moottorille ilmoitetaan 80 hevosvoiman huipputeho, joten se asettuu Guzzin mallistossa 1400-kuutioisten alapuolelle mutta nykyisten V7/V9-moottorien yläpuolelle.

Moto Guzzi V85 ilmoitetaan suunnitellun motoristeille, jotka eivät halua pysähtyä ja kääntyä takaisin asfaltin loppuessa. Runko on teräsputkirakenteinen ja alumiininen kaksipuoleinen takahaarukka on saanut mielenkiintoisesti toispuoleisen monojousen. Toisioveto hoituu kardaanilla. Ulkonäkö on pitkälti perinteistä Guzzia, sillä vaikutteita on niin vuoden 1989 Quota 1000 -mallista kuin vajaat kymmenen vuotta tuoreemmasta NTX 650:sta.

Perinteisen ulkonäön vastapainoksi pyörä on saanut nykyaikaista tekniikkaa, kuten täysdigitaalisen mittariston sekä LED-ajovalot DRL-päiväajovaloilla. PInnavanteet ja isokokoinen tuulilasi antavat viitteitä, että uutuus on tarkoitettu sekä kovempaan offroad-ajoon että matka-ajoon.Uusin numero