Uusi Triumph Sprint GT

Triumphin kolmisylinterisessä 130-hevosvoimaisessa ja 1050-kuutioisessa touringmallissa on lukkiutumattomat jarrut vakiovarusteena. Pisteenä i:n päälle uusi laukkusarja tarjoaa ruhtinaallisesti tavaratilaa – takalaukun kanssa sitä on jopa 117 litraa.

Valmistajan mukaan uudessa Sprint GT:ssä on painotettu pyörän touring-ominaisuuksia, mutta muutosta ei ole tehty sporttisen ajotuntuman kustannuksella, jonka ansiosta Sprint ST on ollut Triumph-malliston myydyimpiä pyöriä. Kuten brittiläisen valmistajan Grand Tourerilta voi odottaakin, Sprint GT on yhdistelmä verratonta suorituskykyä käytännöllisessä ja hyvännäköisessä paketissa. Valmistajan mukaan moottori tuottaa päivityksen tuloksena enemmän käyttökelpoista tehoa ja vääntöä, erityisesti keskikierroksilla.

GT:n perusfilosofiana markkinoidaan toiminnallisuutta: 31-litraiset sivulaukut, ABS-jarrut vakiona, säilytystilaa satulan alla sekä lisävarusteena iso takalaukku, johon mahtuu kaksi XXL-koon kypärää.

Sprint ST:hen verrattuna GT:n valoja ja peilejä on parannettu. Nopeus- ja kierroslukunäytöt ovat analogisia. Mittaristo tarjoaa informaatiota myös bensankulutuksesta ja riittävyydestä, keskinopeudesta ja matka-ajasta jne.

Ulkoisesti suurimmat muutokset ovat nähtävissä pyörän takaosassa. Pakoputkisto on siirtynyt matkustajansatulan alta alas ja matkustajan oloja on kohennettu uudelleen muotoilulla satulalla ja alemmas sijoitetuilla jalkatapeilla. Ensiasennusrenkaina on Bridgestone BT021:t.

GT:n pidemmän yksipuoleisen takahaarukan ansiosta akseliväli on nyt 1537 mm (1457 mm Sprint ST), joka vakauttaa menoa täydessä lastissa. Myös jousitusta on päivitetty.

Sprint ST:n 22-litraiset sivulaukut ovat kasvaneet uudessa Sprint GT:ssa 31-litraisiksi. Takalaukun vetoisuus on 55 litraa. Uuden asennussarjan ansiosta pyörän ulkonäön ei kerrota kärsivän vaikka laukut ottaa pois, ja vakauden luvataan olevan hyvä myös täydessä lastissa ja kovassa vauhdissa.

Lisävarusteena on saatavana mm. lämpökahvat, korkeampi tuulilasi, geelisatula sekä tankkilaukku.

Vuosimallin 2011 Triumph Sprint GT on saatavilla hopeisena tai sinisenä ja sen kerrotaan saapuvan jälleenmyyjile kesä-heinäkuun aikana. Pyörän hinta on n. 18 000 euroa.

Uusin numero