Uusi Triumph Speedmaster Bonneville – Sekä asennetta että käytännöllisyyttä


Triumphin mukaan uudessa Speedmasterissa on enemmän käytännöllisyyttä kuin Bobberissa ja enemmän asennetta kuin perus-Bonnevillessä.

Speedmaster uudistuu täysin kaudelle 2018. Uusi Speedmaster jakaa saman rungon ja 1200-kuutioisen moottorin viime vuonna esitellyn Bobberin kanssa. Bobberista poiketen Speedmaster on kaksipaikkainen. Muutenkin siinä on pyritty parempaan käytännöllisyyteen mm. isomman 12 litran polttoainetankin avulla.

Ulkonäkö on läheistä sukua 1950-1960-luvun Triumpheille. Aito Bonneville-tankki, pinnavanteet, retrohenkinen akkukotelo ja tyylikkäät lokasuojat tekevät ulkonäöstä perinteisen. Vastapainoksi tekniikka on hyvin nykyaikaista ride-by-wire -kaasuineen, joka mahdollistaa kahden tehoasetuksen käyttöönoton (Road ja Rain) sekä luistoneston, joka Speedmasterissa on kytkettävissä pois käytöstä. Valot ja vilkut on toteutettu kokonaisuudessan LED-tekniikalla. Jopa vakionopeudensäädin kuuluu varustukseen.

Bobberiin verrattuna jarruvarustusta on parannettu siirtymällä kahden etujarrulevyn järjestelmään ja korvaamalla Bobberissa käytetty Nissinin jarrusatula Brembon satuloilla. Jousituksen valmistaja on KYB. Etuteleskooppien liukuputket on suojattu haitarikumeilla tyyliin sopivasti. Takana on taitavasti piilotettu monojousitus, joka luo vaikutelma Hard Tail -tyylistä. Takajousituksessa on säädettävä esijännitys.

Tarjolla on yli 130 erilaista tehdaslisävarustetta. Jotta niiden ruksiminen ei olisi liian vaikeaa, on valmistaja koonnut myös kaksi valmista varustepakettia. Highway Kit painottuu touring-ominaisuuksien parantamiseen mm. säädettävällä tuulilasilla, mukavammilla kuljettajan ja matkustajan satuloilla sekä pehmeillä sivulaukuilla kiinnikkeineen. Maverick Kit puolestaan tarjoaa enemmän asennetta yksipaikkaisena ja varustettuna matalammalla hyökkäävämmällä ohjaustangolla. Viimeistely on tehty käyttämällä mahdollisimman paljon mustia tehosteosia.

Värivaihtoehtoja on tarjolla kolme: musta, punainen ja musta-valkoinen käsinmaalatuilla tehosteilla.

Triumph Speedmaster Bonneville

Moottori:
kaksisylinterinen nestejäähdytteinen rivimoottori, SOHC
1200cc
77 hv / 6100 r/min
106 Nm / 4000 r/min
6 vaihdetta, ketjuveto

akseliväli 1510 mm
istuinkorkeus 710 mm
tankin tilavuus 12 litraa
kuivapaino 245 kg

Uusin numero