Uusi Triumph Speed Twin – Tehokkaampi ja urheilullisempi

Triumph uudistaa Speed Twinin vain kaksi vuotta mallin esittelyn jälkeen. Uudistukset muokkaavat Speed Twiniä selvästi urheilullisempaan suuntaan.

Mallinimenä Speed Twinillä on Triumphin mallistossa erityinen asema, esiteltiinhän ensimmäinen Speed Twin 5T jo vuonna 1938. Kyseessä oli moderni parallel twin, ja malli olikin tuotannossa aina vuoteen 1966 asti. Syksyllä 2018 Triumph palautti Speed Twinin mallistoonsa. Se asemoituu retromalliston toiseksi urheilullisimmaksi malliksi. Sitä urheilullisempi on vain Thruxton, joka jakaa saman rungon ja moottorin Speed Twinin kanssa, mutta Speed Twinin selvästi pystympi ajoasento sopii paremmin arkiajoon. Speed Twinin ulkonäkö taas on Triumphin retromalliston nuorekkain tuoden mieleen lähinnä 1970-1980 -lukujen nakumallit. 

Täksi kaudeksi Speed Twinin moottori saa Euro 5 -päivityksen. Päästöt alenevat, mutta samalla huipputeho kasvaa 97 hevosvoimasta tasan sataan hevosvoimaan. Vääntölukema säilyy 112 newtonmetrissä, mutta vääntökäyrän korkein kohta saavutetaan nyt 500 kierrosta alempana. Pyöriviä massoja on kevennetty 17 prosentilla, ja kaasunvasteen luvataan siten olevan terävämpi.

Triumph ei ole tyytynyt pelkkään moottoripäivitykseen, vaan myös ulkonäköön ja ajettavuuteen on panostettu lisää. Marzocchin USD-keulan vaimennuksia on muokattu ja etujarruiksi on vaihdettu tehokkaammat Brembon M50-radiaalisatulat. Rengasvalintaakin on päivitetty selvästi urheilullisempaan suuntaan, kun uusille ja kevyemmille 12-puolaisille vanteille on pyöräytetty Metzeler Racetec RR -ensiasennusrenkaat.

Ulkoisesti uusi malli eroaa edeltäjästään myös uusilla äänenvaimentimilla, anodisoiduilla ajovalon ja etulokasuojan kiinnikkeillä sekä tietysti vuoden 2021 uusilla värivaihtoehdoilla.

Moottori: kaksisylinterinen rivimoottori, 1200cc

Teho: 73,6 kW (100 hv) / 7 250 r/min

Vääntö: 112 Nm / 4 250 r/min

Voimansiirto: monilevyinen märkäkytkin, 6 vaihdetta, ketjuveto

Akseliväli: 1413 mm

Istuinkorkeus: 809 mm

Tankin tilavuus: 14,5 litraa

Paino tankattuna: 216 kg

Huoltoväli: 16 000 km

Takuu: 2 vuotta

Uusin numero