Uusi Triumph Rocket 3 – ensimmäiset viralliset kuvat ja tiedot


Triumphin uudesta Rocketista on vuodettu luonnoskuvia julkisuuteen jo aikaisemmin, mutta nyt tehdas on julkaissut ensimmäiset viralliset kuvat ja tietoa uudesta Rocketista.

Vuonna 2004 markkinoille tullut Triumph Rocket III oli 2294 kuutiosenttimetrin iskutilavuudellaan markkinoiden suurin moottoripyörä. Sen tittelin se sai pitää koko elinkaarensa ajan, jos ei huomioida autonmoottorisia pienissä erissä valmistettuja ”moottoripyöriä”. Nyt lukemat lyö sen seuraaja, uusi Triumph Rocket 3.

Uutuuden tunnistaa edelleen Rocketiksi mm. kahdesta rinnakkaisesta pyöreästä ajovalosta ja pitkittäin runkoon sijoitetusta kolmisylinterisestä moottorista, joka on iskutilavuudeltaan vielä suurempi kuin vanhan mallin 2,3 litraa. Uutta on takahaarukan vaihtuminen yksipuoleiseksi. Tyyliltään Rocket on muuttunut enemmän Power Cruiser -tyyliseksi ja pääkilpailijaksi voi nimetä Ducati Diavelin.

Yksi- ja kaksipaikkainen versio.
Kuvien Triumph Factory Custom -mallissa (TFC) näkyy, että etujarruiksi on vaihtunut Brembon nelimäntäiset radiaalisatulat. Pakoputkiston muotoilu on modernimpi ja TFC-mallin Arrow-vaimennin on erittäin lyhyt päättyen jo takarenkaan etulinjassa. Tarjolla on sekä yksi- että kaksipaikkainen vaihtoehto. TFC-erikoismallin valmistusmäärä on rajoitettu 750 kappaleeseen. Triumph ilmoittaa sen olevan ”ultra-premium”-luokan pyörä, jossa on yhdistetty huipputekniikka, luokassaan ylivoimainen suorituskyky ja lihaksikas ulkomuoto. TFC-mallin teholukema tulee olemaan muita malliversioita korkeampi.

Triumph on luvannut julkaista uuden Rocket TFC:n tekniset tiedot 1. päivänä toukokuuta tänä vuonna. Silloin toivottavasti saadaan lisävalaistusta milloin malli tulee sarjatuotantoon.

Triumph Rocket TFC Concept ja Triumph Thruxton TFC

Uusin numero