Uusi ja uhkea Honda Rebel

Honda on pysytellyt cruiser-rintamalla pitkään vaitonaisena. Nyt valmistaja on kuitenkin paljastanut täysin uuden mallin, jonka siivittämänä firma saattaa tehdä paluun segmenttiin.

Honda Rebel on A2-luokan kuljettajalle sopiva yksinkertainen ja riisuttu powercustom. Se on saatavana mustana, hopeisena ja punaisena; valtaosa pyörän komponenteista on mustia. Eturengas on 130/90-mallinen ja etulokasuoja lyhyt. Mallin muotokieli on moderni bobber-tulkinta. 

Moottori on lainattu sporttisesta CBR 500R -mallista, mutta siinä on panostettu kierrosalueen yläpään sijaan vahvoihin alakierroksiin. Valittu ratkaisu vastaa moottoripyörätyyppiä paremmin. Huipputeho on 45 hevosvoimaa 8500 kierroksella ja huippuvääntö 44,6 newtonmetriä 6000 kierroksella. Vaihteisto on kuusipykäläinen.

Istuinkorkeus on alhaiset 690 millimetriä ja akseliväli 1488 milliä. Ohjaustanko on sijoitettu melko matalalle, ja sen edessä komeilee pyöreä mittaristo ja LCD-näyttö. Kaltevalinjainen tankki metää 11,2 litraa.

Etuhaarukka on 41-millinen perinteinen teleskooppimalli. Takajousituksesta vastaa kaksi vaimenninta, joissa on säädettävä esijännitys. Pyörän runko on terästä, takarunko alumiinia. Pyörään sopivaa lisävarustevalikoimaa lupaillaan kattavaksi.

Teksti Andreas Jennersjö

Kuvat Honda

Uusin numero